Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
30. 5. 2017,
11.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Štefan Hadalin Žan Kranjec Žan Kranjec Rossignol

Torek, 30. 5. 2017, 11.15

6 let, 6 mesecev

Štefan Hadalin proti eliti na novih smučeh

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Slovenski smučarski reprezentant Štefan Hadalin, ki je v pretekli sezoni upravičil status najboljšega slovenskega slalomista, kamenčke v mozaiku preboja med elito išče tudi v menjavi smučarske opreme, saj ob od zdaj tekmoval na Rossignolovih smučeh.

Štefan Hadalin je zapolnil slalomsko generacijsko vrzel v slovenski reprezentanci. | Foto: Sportida Štefan Hadalin je zapolnil slalomsko generacijsko vrzel v slovenski reprezentanci. Foto: Sportida

Medtem ko je alpski zbor v ponedeljek brez večjih zapletov potrdil reprezentančno postavo za olimpijsko sezono, vodstvo panoge pa dopolnjuje prihodkovno raven do želenih 2,1 milijona evrov in usklajuje zadnje podrobnosti dogovora z Ilko Štuhec, je večina reprezentantov že dodobra zakorakala v pripravljalno obdobje.

Med njimi tudi Štefan Hadalin, ki ga v poletno-jesenskih mesecih čaka dodatna naloga – prilagajanje na Rossignolove smuči. Mladi Vrhničan se je za podpis pogodbe s francoskim proizvajalcem opreme odločil po tem, ko je tudi uradno snel Völklove smuči, na katerih mu je uspel preboj v svetovnem pokalu.

Pod skupno streho s Kranjcem

Hadalin se je s selitvijo še bolj povezal tudi z najboljšim slovenskim veleslalomistom Žanom Kranjcem, ki je že več let zvest Rossignolu. Tega so veseli tudi v vodstvu reprezentance, saj bodo Francozi edinima članoma moške ekipe za tehnični disciplini zdaj pomagali tudi s serviserjem.

Smučarja se te dni že posvečata kondicijskim treningom, ki jih opravljata v lastni režiji, glavni trener Klemen Bergant pa je medtem že pripravil tudi podroben načrt snežne vadbe. Ta tudi letos vključuje trening na južni polobli, in sicer le v Ushuaii v Argentini. Tam se bosta Kranjcu in Hadalinu pridružila še najbolj izkušena člana ekipe evropskega pokala Jakob Špik in Žan Grošelj.

V novi sezoni tudi z veleslalomskimi cilji. | Foto: Sportida V novi sezoni tudi z veleslalomskimi cilji. Foto: Sportida

Letos do točk, prihodnje leto pa …

Hadalin, ki bo prihodnji teden dopolnil 22 let, je bil sicer v pretekli sezoni ena najbolj prijetnih rezultatskih osvežitev v slovenski smučarski reprezentanci. Vrhničan se je namreč kljub visoki štartni številki štirikrat prebil med dobitnike slalomskih točk (še dvakrat v kombinaciji), navdušil pa je tudi z desetim mestom na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu. Za popolno zadovoljstvo je manjkal le preboj med najboljšo trideseterico na štartni listi svetovnega pokala.

Ta izziv nekdanji mladinski svetovni prvak v kombinaciji prenaša v novo sezono. To razkriva tudi letni reprezentančni načrt, v katerem so ob Hadalinovem imenu kot individualni cilji navedeni preboj med najboljših 25 na lestvici WCSL, uvrstitev do 15. mesta na olimpijskih igrah in preboj med dobitnike veleslalomskih točk.

Ne spreglejte