Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 12. 2016,
15.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

svetovni pokal biatlon Pokljuka

Torek, 6. 12. 2016, 15.28

6 let, 6 mesecev

Sončna Pokljuka pripravljena na najboljše biatlonce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Pokljuka 2015 | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Tekma na Pokljuki bo, so še zadnjič zatrdili prireditelji svetovnega pokala v biatlonu, ki so v Športnem centru Triglav na Pokljuki predstavili zadnje podrobnosti. Snega je dovolj, proge pa pripravljene. Tako kot vsako leto prireditelji pričakujejo veliko gledalcev, te pa prosijo, naj izkoristijo brezplačen javni prevoz.

"Veselimo se vseh tekem. Mi smo z več zornih kotov obdelovali tekmovanje, skušali smo zagotoviti čim več obiskovalcev, tudi z Mednarodne biatlonske zveze prihajajo najvišji predstavniki. To je dokaz, da je Pokljuka umeščena v središče svetovnega biatlona. To nam je v poseben ponos," je uvodoma dejal Borut Farčnik, podpredsednik organizacijskega odbora.

Še zadnji popravki

Zadovoljen z videnim je tudi direktor Mednarodne biatlonske zveze, Slovenec Borut Nunar: "Z eno besedo lepo, ker je povsod dovolj snega. Posvečamo se zadnjim popravkom. Pokljuka je pripravljena za sprejem tekmovalcev, ki so že na Bledu. Osebno sem zelo zadovoljen, da nam je uspelo Pokljuko pripraviti do te mere."

Pomagali so si z lanskim snegom

"Priprave smo začeli po lanskem svetovnem pokalu, ko smo naredili dodatni sneg, ki smo ga shranili čez poletje. Od septembra se vsak dan od šest do deset ljudi posveča vzdrževalnim delom. Pred dobrim tednom smo začeli razvažati sneg na proge, v soboto smo dela končali. Kljub toplemu obdobju in dežju smo imeli pred tem ugodne temperature in zagotovili zadosti snega. Vsako noč smo izkoristili, niti minute nismo vrgli proč," je dejal vodja tekmovanja Matej Kordež.

Dobro naoljen stroj

Tomaž Šušteršič, generalni sekretar pokljuškega tekmovanja, je prav tako izrazil zadovoljstvo: "Pokljuka deluje kot dobro naoljen stroj, tako je tudi letos. Smo na varni strani, kar zadeva izvedbo. Ob koncu tedna, ko bodo tekme, pričakujemo veliko obiskovalcev."

Organizacijski odbor je še enkrat pozval gledalce, naj izkoristijo brezplačen javni prevoz. V petek bo avtobus navijače vozil na Pokljuko s parkirišča pred Ledeno dvorano na Bledu, v soboto in nedeljo pa od industrijske cone na Rečici. Tudi letos bo vozil avtobus iz bohinjske smeri.

V petek bodo tribune zasedli šolarji

Prvi tekmovalni dan bodo za najboljše biatlonce navijali šolarji. Zavarovalnica Triglav jih bo v sodelovanju z organizacijskim odborom Pokljuka na Rudno polje pripeljala več kot 2.200. Ogledali si bodo moško šrintersko preizkušnjo, v petek bodo med njimi izbrali tudi najboljši navijaški transparent.

Vremenska napoved je lepa. Kaj pa Fak?

V četrtek tekmovalce čaka uradni trening, v petek šprinterski tekmi, v soboto zasledovalni, v nedeljo pa moška in ženska štafeta. Biatlonce in biatlonke naj bi po vremenski napovedi vse dni čakalo sončno vreme, v soboto bi se temperature lahko približale desetim stopinjam Celzija.

Ali bo najboljši Slovenec zadnjih let Jakov Fak prvič v sezoni nastopil na Pokljuki, potem ko je preizkušnje v Östersundu izpustil zaradi bolezni, še vedno ni znano. To bo v četrtek sporočil glavni trener slovenske reprezentance Tomaš Kos.

Spored tekem svetovnega pokala na Pokljuki:

Petek, 9. december:

11.30 šprint (moški)

14.15 šprint (ženske)


Sobota, 10. december:

11.45 zasledovanje (moški)

14.45 zasledovanje (ženske)


Nedelja, 11. december:

11.15 štafeta (moški)

14.30 štafeta (ženske)

Ne spreglejte