Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
10. 6. 2016,
9.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

križne vezi poškodba koleno Kenneth Gangnes

Petek, 10. 6. 2016, 9.50

6 let, 7 mesecev

Šok za velikega tekmeca Petra Prevca, ki je že prestal operacijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Iz norveškega skakalnega tabora so sporočili žalostno novico. Tretji skakalec zadnje zime Kenneth Gangnes si je na treningu v Avstriji huje poškodoval koleno.

Nova smola za Kennetha Gangnesa. (Fotografija je arhivska, in sicer iz leta 2013, ko si je nazadnje poškodoval koleno.) | Foto: Nova smola za Kennetha Gangnesa. (Fotografija je arhivska, in sicer iz leta 2013, ko si je nazadnje poškodoval koleno.)

Težave s koleni so pri norveškem skakalcu Kennethu Gangnesu velikokrat v ospredju. V karieri je moral že dvakrat prestati operacijo križnih vezi. Pravi razcvet je doživel v pretekli sezoni, v kateri je bil za Petrom Prevcem in Severinom Freundom tretji skakalec svetovnega pokala.

Na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu je v boju za zlato odličje za našim Prevcem zaostal za vsega 3,3 točke, za naslednjo sezono pa je imel v mislih, da bo našemu Prevcu bistveno večji tekmec v lovu za vidnejše uvrstitve.

Vsi ti rezultati in dobri skoki so ga navdajali z optimizmom, a so se nad njim zgrnili temni oblaki. Na treningu v Stamsu v Avstriji si je pri enem od skokov poškodoval križne vezi in tudi meniskus levega kolena.

Nemudoma so ga operirali v Innsbrucku, kar je njegova že tretja operacija kolena, potem ko so mu pred tem dvakrat operirali desno.

"Izguba Gangnesa nas je pretresla, a moraš na vsako stvar gledati s pozitivne plati. Upajmo, da se bo kmalu vrnil," je dejal trener norveške reprezentance Alexander Stöckl.

"Dolgočasno je, če povem po pravici. Za prihodnjo sezono sem imel visoke ambicije."

Kaj natančno se je zgodilo, je za nettavisen.no opisal Gangnes: "Daleč me je neslo, zato sem začel prej pristajati. Ne vem, kaj se je zgodilo, vendar mi je eno smučko potegnilo navznoter. Nemudoma sem vedel, da sem si strgal križne vezi, kar sem povedal tudi tistim, ki so prišli do mene."

Pred Gangnesom je dolgotrajna operacija. | Foto: Pred Gangnesom je dolgotrajna operacija.

Zdaj ga čaka dolgotrajna rehabilitacija, ki glede na izkušnje traja približno pol leta ali še dalj. "Dolgočasno je, če povem po pravici. Za prihodnjo sezono sem imel visoke ambicije. Vem, kaj me čaka, vendar moram opraviti delo. V peklu sem, vendar bi rad še vedno uresničil sanje, kar me žene naprej. Na smuči bom stopil takrat, ko se bom dobro počutil."

Od najboljše trojice iz prejšnje sezone je tako zdrav le Prevc, saj je moral Freund aprila na operacijo kolka, skakati pa bo lahko najverjetneje začel avgusta.

Ne spreglejte