Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
2. 1. 2023,
10.38

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

17

Natisni članek

Ljubno ob Savinji smučarski skoki padec Urša Bogataj Urša Bogataj

Ponedeljek, 2. 1. 2023, 10.38

1 leto, 3 mesece

Šok za Uršo Bogataj, sezona po padcu končana

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

17

Urša Bogataj padec Ljubno | Urša Bogataj je imela smolo na Ljubnem. Levo koleno ni zdržalo pritiska. Sezona je zanjo končana. | Foto Guliver Image

Urša Bogataj je imela smolo na Ljubnem. Levo koleno ni zdržalo pritiska. Sezona je zanjo končana.

Foto: Guliver Image

S Smučarske zveze Slovenije so sporočili, da si je zlata slovenska skakalka z zadnjih olimpijskih iger v Pekingu ob padcu pri doskoku na Ljubnem poškodovala notranje stanske in sprednje križne vezi v levem kolenu, kar pomeni konec sezone.

Ljubno, zadnja tekma silvestrske turneje, smučarski skoki
Sportal Urša Bogataj po padcu v bolnišnico

"Obveščam vas, da je bila Urša Bogataj po včerajšnjem padcu na skakalnici na Ljubnem prepeljana v Univerzitetni klinični center v Ljubljano, kjer so bile opravljene potrebne preiskave. Po besedah prof. dr. Mateja Drobniča gre za poškodbo notranje stranske in sprednje križne vezi na levem kolenu. Začetno zdravljenje bo potekalo nekirurško z imobilizacijo in kasnejšo odloženo operativno rekonstrukcijo. O vseh naslednjih korakih vas bomo obveščali, ko bodo znane podrobnosti. Urša je danes že v domači oskrbi in se počuti dobro. Žal pa je zaradi poškodbe sezona zanjo končana. Ekipa Smučarske zveze Slovenije želi Urši vse dobro pri okrevanju," je neprijetno novico sporočil predstavnik za stike z javnostjo na Smučarski zvezi Slovenije Tomi Trbovc.

Za Uršo je bil usoden padec v prvi seriji nedeljske tekme na Ljubnem. Ker ni vstala, je bila nemudoma v zraku bojazen o njenem kolenu. Že po vrnitvi po zadnji rekonstrukciji križnih vezi desnega kolena je bil sprva pri njej vselej v glavi prisoten strah glede doskoka, saj si je tudi desno koleno poškodovala ob pristanku na pokalu Cockta v Planici decembra 2019.

Urša Bogataj | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage

Zdaj se je črn scenarij ponovil še pri levem kolenu. Kaj to pomeni za njeno kariero, ve dobro sama. Že po osvojeni zlati olimpijski medalji v Pekingu je dala vedeti, da bi se lahko kmalu odločila za konec kariere, zato ne bi bilo presenečenje, če se bo zdaj odločila za tovrstni korak, kar bi bil udarec za slovenske skoke.

Vendarle je Urša v zadnjih letih ena od najboljših skakalk na svetu. Prejšnjo zimo je končala kot tretja v svetovnem pokalu, pohvali pa se lahko tudi s tremi posamičnimi zmagami, ob tem pa je bila v sezoni 2021/22 še osemkrat na zmagovalnem odru. V tej zimi je bila do usodnega padca deveta skakalka, pred začetkom silvestrske turneje pa se je lahko pohvalila s tretjim mestom v Titisee-Neustadtu.

Odsotnost slovenske športnice leta za 2022 se bo poznala slovenski reprezentanci že letos na bližajočem se nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici, na katerem ima naša izbrana vrsta velike ambicije.

Anže Lanišek
Sportal Lanišek na novoletni tekmi le za vodilnim Norvežanom
Ljubno, zadnja tekma silvestrske turneje, smučarski skoki
Sportal Avstrijka z zmago potrdila zlato sovo, slovenski tabor v skrbeh za Bogatajevo
Ne spreglejte