Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 3. 2021,
11.12

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

3

Natisni članek

Oberstdorf 2021 Halvor Egner Granerud

Sreda, 3. 3. 2021, 11.12

3 leta, 3 mesece

SP v Oberstdorfu

Šok za prvega favorita: Halvor Egner Granerud pozitiven na koronavirus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

3

Halvor Egner Granerud | Foto Sportida

Foto: Sportida

Norveški skakalec Halvor Egner Granerud, prvi favorit svetovnega prvenstva, ki poteka v Oberstdorfu v Nemčiji, je bil pozitiven na testu na okužbo z novim koronavirusom, izjavo norveške smučarske zveze povzema nemška tiskovna agencija dpa. Zaradi več okužb so se s SP umaknili tudi člani italijanske reprezentance.

Pozitiven test naj bi pomenil konec nastopov Graneruda v Oberstdorfu, kjer smučarske skakalce čakajo preizkušnje še na veliki skakalnici.

"Trenutno je najpomembnejše, da si znova opomorem."  | Foto: Sportida "Trenutno je najpomembnejše, da si znova opomorem." Foto: Sportida "Škoda, ampak takšno je včasih življenje"

"Bil sem pozitiven na novi koronavirus. V življenju je veliko vzponov in padcev. Zame je bila ta sezona uresničitev sanj in dosegel sem svoje cilje. Ne počutim se najbolje, ampak mi gre dobro. To samo pove, kako pomembno je biti previden. Zdi se mi, da sem naredil vse, da se ne bi okužil, ampak to je vseeno mogoče," je uvodoma zapisal 24-letni Granerud, za katerega je prvenstvo že končano.

"Škoda, ampak takšno je včasih življenje. Trenutno je najpomembnejše, da si znova opomorem," je dodal norveški skakalec.

Granerud je zaradi okužbe trenutno v samo osamitvi. Vodja norveške skakalne ekipe Clas Brede Brathen pa je novinarjem v Oberstdorfu, poroča nemška tiskovna agencija dpa, povedal, da noben drug član skakalne ekipe ni bil pozitiven. Prav tako nikomur od norveških tekmovalcev ne bo treba v karanteno, razen Granerudu, saj nobeden ni bil v tesnem stiku z Granerudom, je dodal.

Halvor Egner Granerud | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Letos zbral 11 zmag in bil glavni favorit za medaljo

Zaradi pandemije so organizatorji uvedli strog režim testiranja z več hitrimi testi. Štiriindvajsetletni Granerud je bil po navdušujoči sezoni svetovnega pokala glavni favorit za medaljo, saj je vpisal kar 11 zmag.

Prvi favorit tega SP in najboljši v svetovnem pokalu Granerud na srednji skakalnici ni osvojil kolajne. Norvežan, ki je bil najboljši tako na treningih na tej napravi kot v kvalifikacijah, je bil po prvi seriji šele na 16. mestu, v finalu pa napredoval tik pod zmagovalni oder, na četrto mest.

Umaknili so se že Italijani

Zaradi pandemije so organizatorji uvedli strog režim testiranja z več hitrimi testi. Vsi dogodki in vse tekme potekajo za zaprtimi vrati.

S svetovnega prvenstva pa so se že predčasno poslovili člani italijanske reprezentance. Kot je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa, so se za to potezo odločili, potem ko je bilo več članov strokovnega štaba in serviserjev pozitivnih na novi koronavirus.

Nika Križnar
Sportal Vrhunski obeti: vse štiri Slovenke v deseterici, Ema Klinec le za Avstrijko
Ema Klinec
Sportal Reset zlate Eme Klinec
Oberstdorf, tek na smučeh
Sportal V Oberstdorfu pet okužb z novim koronavirusom
Ne spreglejte