Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2019,
15.55

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

1

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek skoki

Sobota, 9. 3. 2019, 15.55

5 let, 1 mesec

Smučarski skoki, Oslo (ekipna tekma)

V Oslu le ena serija, Slovenci po odličnem začetku nazadovali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

1

Anže Lanišek | Anže Lanišek je odlično opravil svojo nalogo. | Foto Sportida

Anže Lanišek je odlično opravil svojo nalogo.

Foto: Sportida

V Oslu je bila danes na sporedu ekipna tekma smučarjev skakalcev. Slovenski smučarski skakalci Peter Prevc, Anže Lanišek, Domen Prevc in Timi Zajc so osvojili šesto mesto, obveljala pa je le prva serija, saj je tekmovalna žirija zaradi premočnega vetra finalno serijo odpovedala. Zmagala je Norveška, in sicer pred Japonsko in Avstrijo. 

Slovensko reprezentanco so na ekipni tekmi zastopali Peter Prevc, Anže Lanišek, Domen Prevc in Timi Zajc. Starejši od bratov Prevc je v prvi seriji pristal pri 122 metrih, kar je zadostovalo za tretje mesto, še bolje se je odrezal Lanišek, ki je izkoristil odlične pogoje in skočil 129,5 metra. Slovenija je po dveh skakalcih pridobila mesto in je bila le dve točki za vodilno Norveško.

Tretji je nastopil Domen Prevc, ki je pristal pri skromnih 109,5 metra, kar je Slovenijo potisnilo na peto mesto. Takoj za mlajšim od bratov Prevc je pri 135,5 metra padel Norvežan Marius Lindvik, kmalu za njim pa grdo pri 132 metrih še Nemec Stephan Leyhe. Zadnji od slovenske četverice je v vetrovni loteriji v prvi seriji nastopil Zajc, ki je šele v tretjem poskusu na zaletni rampi dobil dovoljenje za skok (120,5 metra), Slovenija pa je prvo serijo sklenila na šestem mestu. S 144 metri je za Zajcem rekord skakalnice postavil Norvežan Robert Johansson, prepričljivo vodilni na turneji po dveh serijah.

Organizatorji so imeli v prvi seriji ogromno težav z vetrom, zato so večkrat spremenili naletno mesto. Žirija se je po posvetu odločila, da zaradi spremenljivosti vetra ne bo izpeljala druge serije. 

Lanišek in Bertoncelj zadovoljna

"Tekma je bila zelo naporna in dolga, vleklo se je. Že poskusna serija je bila odpovedana. Na vrhu je močno pihalo, bilo je tudi kar mraz. Razmere so bile težke kar za vse tekmovalce, za tiste, ki so čakali, še toliko bolj. Razpletlo pa se je, kot se je. Meni je uspel res zelo dober skok, prvi v Oslu po kar nekaj letih. S tem sem zelo zadovoljen, dobil sem res dober občutek. Imel sem tudi dober veter v drugem delu in bilo je lahko," je povedal danes najboljši Slovenec Lanišek.

Gorazd Bertoncelj je bil s skoki svojih varovancev zadovoljen. | Foto: Sportida Gorazd Bertoncelj je bil s skoki svojih varovancev zadovoljen. Foto: Sportida

"Danes je bila izredno zahtevna tekma, vetrovne razmere so bile izredno težke. Imeli smo svojo priložnost za stopničke. Peter in Anže sta svojo nalogo opravila zelo dobro, Domen je imel smolo z vetrom, čeprav je opravil popolnoma korekten skok. Timi je imel zelo dolgo čakanje v močnem, mrzlem vetru. Telo je preprosto otrpnilo, bilo je premalo dinamike v odskoku in žal prekratek skok. Šesto mesto na koncu, s samimi skoki pa smo zadovoljni," je po tekmi razmišljal glavni trener Gorazd Bertoncelj.

V nedeljo posamična tekma

V seštevku turneje ima Johansson 16,2 točke prednosti pred Rjojujem Kobajašijem, tretji je Nemec Markus Eisenbichler s 24,7 točke zaostanka. Zajc je padel na šesto mesto in ima 41,8 točke manj od Johanssona.

V Oslu bo v nedeljo še posamična tekma. Na prvi posamični tekmi bo slovenske barve branilo pet skakalcev. Uspešni so bili Zajc, Domen Prevc, Lanišek, Peter Prevc in Žiga Jelar, edini, ki je bil prekratek, je bil Anže Semenič

Timi Zajc
Sportal Če bi bilo tako na tekmi, bi bil Timi Zajc na stopničkah

Oslo, ekipna tekma:

 
Ne spreglejte