Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
20. 1. 2018,
12.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan Anže Semenič svetovno prvenstvo v poletih Oberstdorf

Sobota, 20. 1. 2018, 12.00

6 let, 2 meseca

Smučarska zveza Slovenije stopila naproti skakalcem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Peter Prevc | Foto Sportida

Foto: Sportida

Svetovno prvenstvo v poletih v Oberstdorfu je že v polnem teku, slovenski skakalci pa po prvem dnevu posamične preizkušnje niso povsem v igri za odličja. Poudarjajo, da bodo danes napadali, hkrati pa so veseli, da jim je Smučarska zveza Slovenije omogočila boljše bivanje od sprva načrtovanega.

Ko smo v ponedeljek na novinarski konferenci pred odhodom na svetovno prvenstvo v poletih Petra Prevca povprašali, kako je z nastanitvami v Oberstdorfu, je takrat zmajeval z glavo, da so od letalnice oddaljeni skoraj uro vožnje. V šali in malo zares je dejal, da bo pogledal na spletu, ali so res vse hotelske kapacitete v Oberstdorfu zasedene.

V zadnjem hipu so jim uredili prijaznejšo nastanitev

Jernej Damjan upa, da danes ne bo med osmoljenci, tako kot je bil v petek. | Foto: Sportida Jernej Damjan upa, da danes ne bo med osmoljenci, tako kot je bil v petek. Foto: Sportida Nato jim je Smučarska zveza Slovenije stopila nasproti, potem ko jih je organizator nastanil daleč od prizorišča. "Zveza nam je v zadnjem hipu uredila, da smo tekmovalci in še trije člani ekipe v Oberstdorfu. Tako se nam ni treba eno uro voziti do letalnice po tem snegu," je dejal najstarejši od bratov Prevc, ki je po petku s sedmim mestom najboljši slovenski skakalec.

Po prvi seriji mu je kazalo bolje, bil je četrti, nato pa padel: "Napaka se prikrade, ker še nisem v takšni formi. Nisem še prikazal toliko vrhunskih skokov, da bi jih lahko nizal enega za drugim. Ponavljajo se pač."

Od bronastega odličja ga pred današnjima poletoma, ki se bosta začela ob 16. uri, loči kar 32,5 točke.

Osmoljenca upata na več sreče

"Napadel bom, da bom naredil čim boljše skoke. Rezultat bo že prišel, če bom dobro poletel," pravi Anže Semenič. | Foto: Sportida "Napadel bom, da bom naredil čim boljše skoke. Rezultat bo že prišel, če bom dobro poletel," pravi Anže Semenič. Foto: Sportida Po lestvici si želi napredovati tudi Jernej Damjan, ki je imel tako kot Anže Semenič v drugi seriji ogromno smole. Žirija tekmovanja je namreč pri njiju in zimzelenem Noriakiju Kasaiu spregledala, da so v zraku slabe razmere, in jih v takšnih pogojih spustila z bistveno prenizkega zaletišča. Vse tri je posrkalo in tako sta Semenič in Damjan s sedmega oziroma osmega padla na trinajsto oziroma šestnajsto mesto.

"Od preostalih bo odvisno, koliko bodo brcali mimo. Pred mano sta še dva skoka," je o možnostih za napredek dejal Damjan, Semenič pa o morebitnem preboju med deset dodal: "Napadel bom, da bom naredil čim boljše skoke. Rezultat bo že prišel, če bom dobro poletel."

Sicer pa je videti, da so odličja že oddana, saj imajo Daniel Andre Tande, Richard Freitag in Kamil Stoch pred najbližjimi zasledovalci ogromen naskok. A tudi se sami zavedajo, da se lahko na poletih hitro kaj obrne, že če pri enem poskusu narediš napako.

Ne spreglejte