Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
13.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 13.40

8 let

Smučarji "ohranjajo" čelade

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ker pri Smučarski zvezi Slovenije alpskim reprezentancam niso uspeli zagotoviti generalnega pokrovitelja, bodo oglasni prostor na svojih čeladah tudi v novi tekmovalni sezoni lahko tržili tekmovalci.

Kar se je v zadnjih tednih šušljalo v smučarskih krogih, je odslej tudi povsem uradno. Kljub spremembi pravilnika bodo lahko člani in članice slovenske smučarske reprezentance tudi v novi sezoni sami tržili oglasni prostor na pokrivalih. Vodstvu zveze namreč do konca julija ni uspelo pridobiti pokrovitelja, ki bi odštel zadostno število evrov. Po zagotovilih predsednika zveze Tomaža Lovšeta bi moralo podjetje za "skok" na čelade odšteti med 500 in 600 tisoč evri.

Ob spodletelem poskusu pridobivanja dovolj premožnega kandidata pri zvezi s prstom že kažejo proti taboru Tine Maze. Prva dama slovenskega alpskega smučanja je bila namreč zaradi že sklenjenega dogovora z Milko in statusa šampionke za eno leto izključena iz programa enotnega trženja. Kot poudarjajo pri zvezi, pa je bil oglasni prostor na čeladah brez najmočnejšega aduta in najbolj prepoznavne glave manj mamljiv za morebitnega novega partnerja. "Predsednik se s Tino ni uspel dogovoriti o odstopu od pogodbe z Milko, zato zveza vseh tekmovalcev ni mogla ponuditi v paketu. Ker čas priganja in je treba poskrbeti za vso opremo, bodo lahko tudi za novo sezono smučarji sami tržili prostor na čeladah," je dan po pretečenem roku, ki so ga izluščili pogovori med tekmovalci in zvezo, povedala odvetnica Barbara Kürner Čad, ki po slovesu poslovnega direktorja Primoža Ulage po posebnem predsednikovem pooblastilu skrbi za številne posle pri največji slovenski panožni športni zvezi.

Čeprav se ob zaključnem razpletu ustvarja vtis, da gre za zgodbo o juhi, ki ob zaužitju ni bila več tako vroča, pa vendarle ne gre prezreti dejstva, da so tekmovalci, ki bodo prisiljeni za izvedbo programov prispevati po 5000 evrov (vsi tisti, ki bodo poleti vadili na južni polobli pa morajo sami kriti tudi stroške letalskih vozovnic) , izgubili skorajda tri mesece za iskanje pokroviteljev, za nameček pa se lahko dogovorijo zgolj za enoletno sodelovanje. Od sezone 2012/13 naprej naj bi namreč prav vsi, vključno z Mazejevo, če bo še vztrajala v "belem cirkusu", izgubili pravico do osebnega pokrovitelja na pokrivalih.

Ne spreglejte