Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
1. 3. 2016,
11.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Saša Brezovnik Štefan Hadalin

Torek, 1. 3. 2016, 11.59

6 let, 7 mesecev

Slovensko smučanje ima novega svetovnega prvaka

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Medtem ko se Štefan Hadalin v olimpijskem smučarskem središču Rosa Hutor veseli naslova mladinskega svetovnega prvaka v kombinaciji, pa je Saši Brezovnik pripadel bron.

Tradicija osvajanja medalj na mladinskih svetovnih prvenstvih se nadaljuje. V olimpijskem Sočiju sta tretji tekmovalni dan za prvo veselje v slovenskem taboru poskrbela 20-letna Štefan Hadalin, ki je postal mladinski svetovni prvak v kombinaciji, in pa njegova vrstnica Saša Brezovnik, bronasta v isti disciplini.

Tretja kolajna za Hadalina …

Potem ko je imela izbrana vrsta pod vodstvom trenerja Mihe Verdika nekaj smole v igri stotink, saj je bil Miha Hrobat četrti v superveleslalomu, Štefan Hadalin pa peti v smuku, je tretja tekma mladinskega prvenstva na Rdeči poljani nad Sočijem Sloveniji vendarle prinesla odličje.

Še ne 21-letni Vrhničan Hadalin je vodil že po smukaškem delu kombinacije, v slalomu pa še povečal svoj naskok pred zasledovalci. Norvežana Marcusa Monsena je ugnal za kar 94 stotink sekunde, bronasti Hrvat Istok Rodeš pa je zaostal še sekundo in 33 stotink.

Uspeh Hadalina, ki je po dveh srebrnih odličjih na MSP 2015 zdaj stopil še na najvišjo stopničko, je dopolnil še Hrobat. Tokrat je bil šesti, medtem ko pa je Aljaž Dvornik odstopil.

… prva za Brezovnikovo

Še pred novim naslovom mladinskega prvaka pa je za slovensko veselje poskrbela članica celjskega Uniorja Saša Brezovnik. Potem ko je bila 21. v superveleslalomu in 28. v smuku, je do uspeha kariere prišla v kombinaciji. Z najboljšim časom slalomske vožnje se je varovanka trenerja Rasta Ažnoha zavihtela na tretje mesto. Brezovnikovo, sicer nekdaj bronasto slalomistko festivala evropske olimpijske mladine, sta prehiteli le Švicarka Aline Danioth in Nemka Katrin Hirtl Stangassinger.

Bogata zgodovina, ki uči

Hadalin in Brezovnikova sta s sanjskim torkom v Rusiji obogatila zakladnico slovenskih kolajn na mladinskih svetovnih prvenstvih, pri čemer je kot na dlani, da bo imela odprava v Sočiju še nekaj priložnosti za nove uspehe. Da pa le ti še niso zagotovilo za uspešen prehod na člansko raven, potrjuje pogled na številne dobitnike kolajn, tudi zlatih, ki so se v članski kategoriji izgubili. Tega se zaveda tudi Hadalin, ki je lani ob dveh srebrnih odličjih poudaril: "Zdaj sem šele na začetku poti!"

Ne spreglejte