Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 3. 2017,
13.27

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Argeta

Natisni članek

advertorial Argeta

Torek, 14. 3. 2017, 13.27

2 meseca, 1 teden

Slovenski smučarji dobili skoraj 17 tisoč evrov

Vsebino omogoča Argeta
Argeta

Mladi slovenski smučarski upi bodo v prihodnosti lažje dosegali vrhunske rezultate. Argeta je namreč z vašo pomočjo zbrala kar 16.640,36 evra sredstev, ki jih bo namenila mladinski smučarski reprezentanci.

Vrhunski alpski smučar ne postaneš po naključju, na uspeh vpliva več dejavnikov. Temeljiti treningi, telesni napori in finančni vložki nikakor niso zanemarljivi. Mladinsko reprezentanco letos sestavlja kar 35 smučarskih upov, ki se morajo dnevno spoprijemati tudi s finančnimi težavami, zaradi katerih se pogosto komaj prebijajo skozi sezono.

Letos bo lažje tudi zaradi vaše pomoči

Tudi letos se je Argeta, ponosni zlati sponzor slovenske smučarske reprezentance, odločila za akcijo, ki bo prihajajočim smučarskim zvezdam omogočila brezskrben trening in hitro napredovanje med najboljše v beli karavani.

Vsi ljubitelji slastne Argete ste ob nakupu 95-gramske paštete prispevali dva centa v sklad mladinske smučarske reprezentance. Skupaj ste od 15.1. od 28.2. zbrali kar 16.640,36 evra.

Argeta | Foto: Dodatne priprave za boljša štartna izhodišča

Lov na boljšo štartno številko se je torej z vašo pomočjo začel. Zbrana sredstva bodo namreč mladincem omogočila dodatne priprave na zadnji sklop FIS-tekmovanj, ki bodo pri nas potekala do 15. aprila. Na teh tekmovanjih si bodo tekmovalci skušali izboljšati svoj položaj na FIS-lestvici in na svetovni mladinski FIS-lestvici. S tem si bodo poskušali zagotoviti boljša štartna izhodišča v prihodnji sezoni in na naslednjem mladinskem svetovnem prvenstvu. Kakovostne priprave so zato izredno pomembne.

Poleg tega jim bo Argeta omogočila snežne treninge v prehodnem obdobju, ki so za to starostno kategorijo zelo pomembni, vendar jih za mladinsko reprezentanco niso izvajali že zadnjih osem let. Takšni treningi so nujni tudi zaradi sprememb v pravilih, saj FIS zdaj določa novo konstrukcijo smuči in opreme.

Z vašo pomočjo bodo naši smučarji lažje prišli do čimveč novih stopničk. | Foto: Z vašo pomočjo bodo naši smučarji lažje prišli do čimveč novih stopničk.

Slovenski smučarji za vedno med legende

Argeta postavlja pogoje za nadaljevanje smučarske pravljice. Od Bojana Križaja, Urške Hrovat, Špele Pretnar, Jureta Koširja do Ilke Štuhec in Boštjana Klineta. Še naprej bomo spremljali vrhunske uspeha naših športnikov in seveda ob tem bučno navijali s slastnim prigrizkom v roki – kruhom z debelim slojem paštete Argeta.

Argeta | Foto:

Ne spreglejte