Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
7. 9. 2016,
14.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,48

2

Natisni članek

Sreda, 7. 9. 2016, 14.00

6 let, 6 mesecev

Slovenski skakalci za Rusijo dobili dodatek

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,48

2

Foto: Vid Ponikvar

Skakalci in skakalke bodo ta konec spet aktivni na tekmah za poletni grand prix. Tekmi bosta v Čajkovskem v Rusiji. Slovenski orli bodo lahko nastopili z enim skakalcem več kot na prejšnjih tekmah. Američani ruski tekmi izpuščajo.

V soboto in nedeljo bodo imeli skakalci in skakalke v Čajkovskem dve tekmi, ki bosta šteli za poletni grand prix.

V moški konkurenci je v skupnem seštevku na prvem mestu Poljak Maciej Kot (380 točk), ki ima pred drugim Nemcem Andreasom Wellingerjem 95, pred tretjim Norvežanom Andersom Fannemelom pa 140 točk prednosti.

Najboljši Slovenec je na desetem mestu Peter Prevc, ki bo izpustil tudi ruski preizkušnji. Skupaj z bratoma Cenetom in Domnom ter Jurijem Tepešem se ta konec tedna odpravljajo na skakalnico v Klingenthalu, ki bo 2. oktobra gostila zadnjo tekmo grand prixa. Tudi ta je umeščena v svetovni pokal, saj bo drugo prizorišče zimske sezone.

Ne prezrite še:

Prav zaradi najstarejšega od bratov Prevc bo imela Slovenija na vsaki tekmi naslednjega obdobja (do konca grand prixa) v ognju sedem železij. To ji je priboril z dvema zmagama v celinskem pokalu v začetku julija v domačem Kranju.

Sedmerica Slovencev, slovenskemu trenerju na čelu Američanov odhod odsvetovali

Američan Kevin Bickner je bil v Hakubi odličen osmi, v Rusiji pa ne bo skakal, saj je odhod v to državo odsvetoval ameriški olimpijski komite. | Foto: Vid Ponikvar Američan Kevin Bickner je bil v Hakubi odličen osmi, v Rusiji pa ne bo skakal, saj je odhod v to državo odsvetoval ameriški olimpijski komite. Foto: Vid Ponikvar Robert Kranjec, Jernej Damjan, Nejc Dežman, Jaka Hvala, Anže Semenič in Anže Lanišek so tekmovali že na zadnji postojanki v Hakubi, kjer se niso proslavili. Tej šesterici se bo v Rusiji pridružil Ernest Prišlič.

V Rusijo pa ne bo odpotovala ameriška ekipa na čelu s slovenskim trenerjem Binetom Norčičem, ki je od ameriškega olimpijskega komiteja prejel elektronsko pošto, naj se ameriški skakalci tekem v Rusiji ne udeležujejo.

Sklepamo lahko, da je to povezano s prepovedjo nastopa ruskih športnikov (atleti, plavalci …) na poletnih olimpijskih igrah v Riu, saj so jim zaradi dopinga prižgali rdečo luč.

Pri skakalkah je po vsega eni tekmi najvišje uvrščena junakinja zadnje zime Sara Takanaši. Najvišje uvrščeno Slovenko najdemo na 13. mestu, na katerem je Špela Rogelj, medtem ko naša najboljša iz pretekle sezone Maja Vtič na edini tekmi ni nastopila. Ob njiju bodo v Čajkovskem skakale še Urša Bogataj, Nika Križnar, Eva Logar in Katja Požun.

Ne spreglejte