Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
28. 12. 2016,
16.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

novoletna turneja Rok Justin

Sreda, 28. 12. 2016, 16.57

6 let, 6 mesecev

Slovenskemu skakalcu po težkem koncu tedna polepšali večer

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Foto: Grega Valančič/Sportida

Prestiž nastopa na novoletni turneji so že občutili številni skakalci. Med njimi je tudi 23-letni slovenski orel Rok Justin, ki bo letos spet dobil priložnost. Ko mu je trener B-ekipe Igor Medved sporočil novico, da se podaja v svetovni pokal, je čutil veliko zadovoljstvo.

Rok Justin je drugi konec tedna v decembru osvojil drugo mesto na celinskem pokalu v Vikersundu, kjer je Cene Prevc z odličnim skakanjem Sloveniji priskakal dodatno kvoto za svetovni pokal.

Justin se je nato skupaj z B-ekipo podal še v vetrovni Kuusamo, kjer so bile razmere za skoke nepredvidljive. Ker se mu tekmi (24. in 42. mesto) nista izšli po načrtih, ni pričakoval, da mu bo sporočilo trenerja B-reprezentance Igorja Medveda prineslo nasmeh na obraz.

"Po težkem koncu tedna v Kuusamu mi je Igor Medved polepšal večer, ko mi je povedal, da bom v ekipi za novoletno turnejo. Tekmi na Finskem sta bili vetrovni. Novice sem bil zelo vesel," je povedal Justin.

V iskanju prvenca

Rok Justin je na novoletni turneji dvakrat že nastopil. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rok Justin je na novoletni turneji dvakrat že nastopil. Foto: Grega Valančič/Sportida In s kakšno formo se odpravlja na turnejo, na kateri bo nastopil tretjič v karieri? "Zadovoljen sem s tem, kar mi govorijo trenerji, pa tudi s tem, s katere rampe skačem in kakšne so dolžine. Čutim napredek. Bomo videli, kaj to pomeni v svetovnem pokalu. Na novoletni turneji je drugačen način tekmovanja. Tekmuješ v parih, sicer pa je povsem normalna tekma. Še vedno si sam na vrhu skakalnice in moraš čim bolje skočiti. Nobenega pritiska si ne dajem," odgovarja Justin.

Upa, da bo na 65. izvedbi le skočil med dobitnike točk. Na turnejah, na katerih je skakal, mu ta podvig ni uspel, zato se želi tokrat premierno uvrstiti v trideseterico. V karieri mu je to na preostalih tekmah svetovnega pokala uspelo dvakrat.

"Če bom štartal v redu in se ne bom preveč obremenjeval, bo stvar stekla," je o željah pred odhodom v Oberstdorf še povedal Justin.

Novoletna turneja, spored

Oberstdorf
29. december – kvalifikacije
30. december – tekma

Garmisch-Partenkirchen
31. december – kvalifikacije
1. januar – tekma

Innsbruck
3. januar – kvalifikacije
4. januar – tekma

Bischofshofen
5. januar – kvalifikacije
6. januar – tekma

Ne spreglejte