Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
1. 10. 2016,
12.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

kvote celinski pokal skoki Jurij Tepeš Rok Justin Domen Prevc

Sobota, 1. 10. 2016, 12.01

6 let, 7 mesecev

Celinski pokal, Klingenthal

Tepeš z izvrstnim skokom junak Klingenthala, Slovenija kljub temu brez osrednje nagrade

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Foto: Vid Ponikvar

V nemškem skakalnem središču je slovenski tekmovalec Jurij Tepeš z najdaljšim drugim skokom zmagal na tekmi za celinski pokal. Slovenija je kljub temu ostala brez dodatne kvote, saj je Poljak Jan Ziobro v finišu prehitel Domna Prevca in Roka Justina.

Klingenthal vse od petka do nedelje gosti skakalce. V petek in soboto sta bili na sporedu tekmi za celinski pokal, v nedeljo pa bodo tu skakali še za točke grand prixa (danes bo v Hinzebachu v Avstriji tekma), ki velja za najmočnejše tekmovanje v poletnem obdobju.

Slovenski junak sobotnega dne je postal Jurij Tepeš. Po prvi seriji še ni kazalo, da bo zmagal, saj je zasedal peto mesto, odlično pa je nastopil v drugi seriji in se z najdaljšim skokom, dolgim 141,5 metra, povzpel povsem na vrh.

Odlično je v drugi seriji nastopil Jan Ziobro, ki je imel najboljši izkupiček in pristal na končnem drugem mestu. Po prvi seriji je bil 14. Ker je bil Poljak tekmec slovenskih skakalcev Roka Justina in Domna Prevca v boju za dodatno kvoto za prvo periodo svetovnega pokala, je pogled nemudoma padel na uvrstitvi slovenskih tekmovalcev.

Tako kot v petek sta tudi tokrat skočila slabše in pristala na 18. oziroma 23. mestu, ker je bilo bistveno slabše kot na prejšnjih tekmah celinskega pokala.

Slovenija od Kuusama do Engelberga s šestimi, čeprav so si želeli nastopiti s sedmerico

Domen Prevc je bil v igri za dodatno kvoto, a ga je v finišu prehitel Poljak Jan Ziobro. | Foto: Sportida Domen Prevc je bil v igri za dodatno kvoto, a ga je v finišu prehitel Poljak Jan Ziobro. Foto: Sportida Na koncu ju je Poljak v skupnem seštevku prehitel za 13 oziroma 14 točk, čeprav sta imela pred prihodom v Nemčijo pred njim še lepo zalogo prednosti.

Dodatno kvoto, ki pomeni dodatnega skakalca za začetek svetovnega pokala, so si zagotovili Nemci, Norvežani in Poljaki. Ta privilegij imajo tri reprezentance. Nemci se lahko zahvalijo Markusu Eisenbichlerju, ki je na lestvici prvi.

Sledita mu Norvežana Joachim Bjoereng in Halvor Egner Granerud, na četrtem mestu je Poljak Ziobro, za njim pa sta Justin in Prevc.

Ker lahko ena reprezentanca prejme le eno dodatno kvoto, so se tretjega mesta razveselili Poljaki. Slovenija bo tako od Kuusama do vključno Engelberga nastopala s šestimi skakalci, čeprav sta bila želja in cilj sedmerica.

Ne spreglejte