Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 11. 2016,
14.48

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

tek na smučeh

Sobota, 26. 11. 2016, 14.48

7 let, 4 mesece

Slovenci brez točk, najbližje jim je bila Anamarija Lampič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Anamarija Lampič | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenska reprezentanca v smučarskem teku je na uvodni tekmi svetovnega pokala sezone v sprintu v finski Ruki ostala brez točk, saj so tekači nastope končali že v kvalifikacijah. Najboljši čas je med Slovenkami je dosegla Anamarija Lampič z 32. mestom, v moški konkurenci pa je bil Miha Šimenc 71.

Po uspešnih nastopih naših prejšnji konec tedna na tekmah FIS so bili apetiti pred prvo tekmo svetovnega pokala visoki, a se je za slovensko ekipo vse končalo že po kvalifikacijah. Med dekleti je najhitrejši čas na 1,4-kilometrski progi v drsalni tehniki dosegla domačinka Krista Parmakoski, najboljša Slovenka je bila Anamarija Lampič, ki je za 0,4 sekunde zaostala za tako želenim 30. mestom in nastopom v izločilnih bojih.

Med slovenskimi tekačicami je bila Katja Višnar 37., Vesna Fabjan 41., Alenka Čebašek 46. in Eva Urevc 75. med 78 tekmovalkami. Med moškimi je bil najboljši Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo, Šimenc je bil na 71., Janez Lampič pa 73.

"Včasih se zgodi tudi to. Bile so zelo težke razmere za tekmo. Mi smo v klasični tehniki v takšnih razmerah vedno imeli težave. Res pa je, da smo imeli mogoče malenkost slabši oprijem, ker smo v zadnji fazi priprave smuči malo pretiravali. V teh razmerah odloča sama smučka in ne samo priprava smuči in pri kakšnih tekmovalkah, recimo pri Ani, je bila smučka pretrda za take razmere. Če tekmovalec drugih nima oziroma če je izbira majhna, je toliko težje najti pravi material," je o ponesrečenem nastopu dejal strokovni vodja reprezentance Marko Gracer.

"Vidi se, da so v ospredje prišle večinoma skandinavske in ruske tekmovalke, ki veliko trenirajo v teh razmerah. To ni opravičilo. Čim prej moramo trezne glave naprej na naslednje tekme. Pripravljenost ni nič slabša, kot je bila pred enim tednom, kjer so punce pokazale res solidno formo. Mislim, da nam bo vse steklo že na naslednjih tekmah," meni Gracer.

V nedeljo bosta v Ruki na sporedu še preizkušnji na razdalji. Tekačice se bodo pomerila na 10 km v drsalni tehniki, tekači pa na 15-kilometrski razdalji. "Na razdalji nismo tako močni kot v sprintih. Predvsem Čebaškova, mogoče tudi Lampičeva in Einfaltova bi lahko naredile kakšen dober rezultat za malce boljši vtis s prvih tekem," je napovedal Gracer.
Ne spreglejte