Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
12. 12. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

deskanje Gloria Kotnik

Ponedeljek, 12. 12. 2016, 8.00

6 let, 6 mesecev

Gloria Kotnik pred začetkom deskarske sezone

Skrivnostna povratnica že popolnoma zaupa svojemu kolenu

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Gloria Kotnik Rogla 2015 | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pred vrati je začetek sezone za deskarje v paralelnih disciplinah. Na tekme se vrača Gloria Kotnik, ki je lansko sezono izpustila zaradi hude poškodbe kolena. Glede letošnjih ciljev je skrivnostna, pripravljenost pa bo tempirala za marčevsko svetovno prvenstvo.

V četrtek se s tekmo v Carezzi začenja sezona za deskarje v paralelnih disciplinah. Najuspešnejša slovenska deskarska Gloria Kotnik ima na italijansko prizorišče lepe spomine, saj je tu osvojila svojo edino uvrstitev v prvo deseterico. Deveta je bila leta 2013.

Letos v Italijo potuje z mešanimi občutki, saj je lani zaradi poškodbe kolena izpustila vso sezono, vsaka vrnitev pa prinaša nekaj negotovosti. A 27-letna Velenjčanka v četrtek ne bo prvič tekmovala, saj je letos že nastopila na tekmah nižjega ranga v Landgrafu ter osvojila deseto in šesto mesto.

Poškodba (skoraj) pozabljena

"Kar zadeva slalom, lahko rečem, da se niti ne spomnim, da sem bila poškodovana. Veleslalom je drugačna zgodba, saj nimam toliko treningov in kilometrine, sile in hitrosti pa so večje, kar se pozna tudi pri mojem kolenu. Običajno je, da po takšni operaciji ostanejo določene trajne posledice," pravi Kotnikova, ki pred začetkom sezone nima strahu, čeprav jo na prvi tekmi čaka za njeno koleno manj ugodni veleslalom: "Nimam strahu, ker vem, da koleno drži in ne more biti nič. Če malo zateče, pa tudi ne bo konec sveta."

V četrtek bo nastopila na prizorišču, kjer je dosegla najboljšo uvrstitev karieri. | Foto: Peter Kastelic V četrtek bo nastopila na prizorišču, kjer je dosegla najboljšo uvrstitev karieri. Foto: Peter Kastelic

S trenutno pripravljenostjo je zadovoljna, trenirati pa je začela precej bolj zgodaj kot drugi reprezentanti, saj je želela delno nadomestiti lansko odsotnost: "Preden je ekipa začela priprave, sem imela že 20 treningov na snegu. Na treningih slaloma uživam, saj imam občutek, da sem na isti ravno kot pred poškodbo. Zdaj lahko le še dodajam."

Vrhunec svetovno prvenstvo v Španiji

Letošnja deskarska sezona bo dolga, saj bo vrhunec – svetovno prvenstvo v Sierra Nevadi – na sporedu šele marca. "Željna sem rezultatov, cilj želim čim prej doseči, a o njem ne bom govorila. Ne želim na sebi izvajati pritiska. Formo tempiram na konec sezone, saj bo svetovno prvenstvo najpomembnejše tekmovanje. Do takrat upam, da bo pozabljeno tudi vse, kar se je letos dogajalo," je pogovor sklenila Kotnikova.

Ne spreglejte