Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 9. 2017,
14.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Jurij Tepeš Robert Krajnc Anže Semenič Anže Lanišek Anže Lanišek Miran Zupančič Žiga Jelar Rok Justin Maja Vtič Ema Klinec Ema Klinec grand prix

Torek, 5. 9. 2017, 14.01

6 let, 6 mesecev

Kdo bo branil slovenske barve na Grand Prixu v Čajkovskem?

Številčna slovenska odprava na prizorišče, kjer je bil vrh lani slovensko obarvan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Anže Lanišek | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Konec tedna se bodo smučarji skakalci in skakale mudili na poletni veliki nagradi v Čajkovskem, kjer sta Robert Kranjec in Anže Semenič lani zmagala. V Rusijo bo odpotovalo sedem slovenskih skakalcev in pet skakalk.

Fantje s tekmami poletne velike nagrade v Rusiji vstopajo v drugo polovico tekmovanja. Prve tri posamične preizkušnje sezone je dobil Poljak Dawid Kubacki, preizkušnji na Japonskem pa sta pripadli Junširu Kobajašiju. Najboljšo slovensko uvrstitev na poletnem Grand Prixu je s tretjim mestom v Hakubi dosegel Anže Lanišek. Ta je s sedmim mestom najvišje uvrščeni Slovenec v skupnem seštevku poletne velike nagrade, na prvem mestu je Kubacki, ki bo po Hakubi izpustil tudi prihodnji preizkušnji.

Frank računa na sedmerico

Vodja slovenske odprave v Rusiji, kjer tako fante kot dekleta čakata dve posamični tekmi, bo Nejc Frank. Ta bo vodil sedem varovancev, in sicer v Čajkovski potujejo Anže Lanišek, Anže Semenič, Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Rok Justin, Žiga Jelar in Miran Zupančič. Peter Prevc bo, kot je napovedal še pred začetkom poletne sezone, ko je dejal, da ima namen nastopiti na srednjeevropskih tekmah, prihajajoče tekmovanje izpustil.

Lani sta na sobotni tekmi prvo in drugo mesto zasedla Kranjec in Semenič, Jaka Hvala je bil peti, na nedeljski tekmi pa je prvo in do zdaj edino posamično zmago med elito vpisal Semenič.

Konkurenca bo, podobno kot v Hakubi, okrnjena, saj Avstrijci, vodilni Poljaki in Nemci na prihodnje prizorišče ne bodo poslali najmočnejše zasedbe.

Skakalci bodo program začeli v petek ob 13. uri s kvalifikacijami za sobotno tekmo (14.00), v nedeljo sledijo kvalifikacije (12.00) in tekma (13.00).

Pet Slovenk ob koncu sezone

Medtem ko fantje začenjajo drugo polovico sezone, bodo dekleta v Čajkovskem končala letošnjo poletno veliko nagrado. Na dozdajšnjih treh tekmah so slavila tri dekleta, Katharina Althaus, Juki Ito in Sara Takanaši. Pred finalnima tekmama v Čajkovskem ima Itova 40 točk prednosti pred Takanašijevo, ki je bila v kvalifikacijah za prvo tekmo v Frenštatu diskvalificirana.

Ema Klinec je v skupnem seštevku na sedmem mestu poletne velike nagrade. | Foto: Vid Ponikvar Ema Klinec je v skupnem seštevku na sedmem mestu poletne velike nagrade. Foto: Vid Ponikvar

Najboljša slovenska uvrstitev je peto mesto Eme Klinec. Poleg nje je Sten Baloh v ekipo uvrstil še Špelo Rogelj, Uršo Bogataj, Majo Vtič in Katjo Požun. Lani je Vtičeva v Rusiji skočila na zmagovalni oder. Bila je tretja.

Kvalifikacije za sobotno tekmo skakalk so predvidene za petek ob 9.00, prva tekma na skakalnici HS102 bo v soboto ob 10.00, druga pa v nedeljo ob 9.00. Uro prej se bodo začele kvalifikacije.

Program Grand Prixa v Čajkovskem

Petek, 8. september
9.00: uradni trening in kvalifikacije, skakalke (HS102)

13.00: uradni trening in kvalifikacije, skakalci (HS140)

Sobota, 9. september
9.00: poskusna serija, skakalke (HS102)
10.00: tekma, skakalke (HS102)

13.00: poskusna serija, skakalci (HS140)
14.00: tekma, skakalci (HS140)

Nedelja, 10. september
8.00: kvalifikacije, dekleta (HS102)
9.00: tekma, skakalke (HS102)

12.00: kvalifikacije, skakalci (HS140)
13.00: tekma, skakalci (HS140)

 

Ne spreglejte