Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 10. 2019,
8.10

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Tim Mastnak

Četrtek, 3. 10. 2019, 8.10

4 leta, 7 mesecev

Tim Mastnak pred novo sezono

Skok v Rusijo Mastnaku ne bo spremenil rutine jesenskih treningov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Tim Mastnak | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Alpski deskarji bodo letošnjo sezono v primerjavi s prejšnjimi, namesto v Dolomitih, na začetku decembra začeli v ruskem zimskošportnem središču Bannoye na Južnem Uralu v bližini Magnitogorska. Kot pravi Tim Mastnak, ki je na ponedeljkovi predstavitvi SLOSKI reprezentanc v Kopru poleg glavnega trenerja slovenske reprezentance Izidorja Šušteršiča zastopal slovenske "rejserje", ta skok v Rusijo ne bo spremenil dosedanje rutine jesenskih treningov.

Jesen bo ključna, saj med sezono zaradi zgoščenega urnika ne bo časa za kakšne daljše, bolj umirjene priprave," pravi Tim Mastnak, ki v tem obdobju seveda ne počiva. "Nazadnje sem bil na italijanskem Stelviu, kjer sem med drugimi srečal Italijane in Avstrijce. Rok Marguč je treniral v Švici in Avstriji, Žan Košir in Gloria Kotnik se te dni vračata z juga Argentine. Izidor Šušteršič je z B-ekipo treniral na avstrijskem Pitztalu. Skratka, ni počitka, vsi smo na snegu!" pravi veleslalomski svetovni podprvak, ki s Šušteršičem že danes odhaja na nov trening v Avstrijo.

"Jesen bom preživel na evropskih ledenikih. Treniral bom v lastni režiji in z reprezentanco, najbrž pa se bom priključil tudi kateri izmed tujih ekip. Najverjetneje Nemcem, saj sem se z njimi lani res dobro ujel," načrtuje Celjan, ki je zaželen trening sparing partner.

Tim Mastnak | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Švicarjem in Poljakom, ki v naslednjih dneh potujejo na priprave v Skandinavijo (prvi na Švedsko, drugi na Finsko) je dal "košarico", saj je prepričan, da lahko kakovostno trenira v Alpah.

Zaradi avtodoma bolj prilagodljiv kot preostali

"Tako sem blizu doma in hkrati zelo fleksibilen. Moja prednost je, da z očetom na treninge potujem z avtodomom, kar seveda omogoča hitrejše reagiranje in premike ter prilagajanje vremenskim razmeram," še dodaja Mastnak, ki ga tudi zato treningi na severu Evrope in pa na južni polobli za zdaj ne zanimajo. Z dosedanjim potekom priprav je zelo zadovoljen in v novo sezono vstopa maksimalno motiviran. "Ne branim malega globusa, ampak napadam velikega. V slalomu imam še dovolj rezerve, tako da sem optimist," napoveduje Mastnak, ki je dan pred koprskim SLOSKI srečanjem, na zadnjo septembrsko nedeljo, sodeloval tudi na dobrodelnem motorističnem dogodku Gentelman's Distinguished Ride.

Gre za druženje motoristov, ki se odvija na isti dan po vsem svetu. Svetovno gledano se na isti dan z istim namenom, opozarjanjem na moško bolezen raka na prostati, v več kot 100 državah zbere več kot 1000 000 voznikov motociklov.

"Tega prijetnega motorističnega dogodka z dobrodelno noto se rad udeležim. Gre za počasno vožnjo z ljubljanskega Kongresnega do kamniškega Glavnega trga. Na svetovni ravni motoristi tako zberemo kar zavidljivo vsoto, ki je za raziskave moških bolezni donirana funadaciji Movember," zaključuje Mastnak.

Ne spreglejte