Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 1. 2020,
17.30

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

9

Natisni članek

Alexander Stöckl škandal novoletna turneja

Sreda, 1. 1. 2020, 17.30

4 leta, 4 mesece

črna pika Garmisch-Partenkirchna

Škandal na novoletni turneji, organizatorji se opravičujejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

9

Alexander Stöckl | Alexander Stöckl je bil zgrožen nad obravnavo predskakalcev. | Foto Sportida

Alexander Stöckl je bil zgrožen nad obravnavo predskakalcev.

Foto: Sportida

"Od zunaj je vse videti odlično organizirano, a to je tudi vse. Predskakalci spijo na hotelskih hodnikih, za male ekipe ni kontejnerjev. To me prav nič ne zabava, gospod predsednik," je na družbenem omrežju tvitnil avstrijski skakalni strokovnjak Alexander Stöckl, ki dela za norveško reprezentanco.

Organizator tekme v Garmisch-Partenkirchnu je imel obilico težav z nastanitvijo skakalcev. Norveški tabloid VG poroča, da je moral eden od norveških predskakalcev Ole Henning Holt celo spati na hodniku in so morali gostje hotela stopati čez njega. "To je škandal in ni profesionalno," je za omenjeni tabloid dejal trener norveške reprezentance Alexander Stöckl.

Zmagovalci Garmisch-Partenkirchen
Sportal Norvežan navdušil, Prevc tik za deseterico, imamo troboj za zlatega orla #video

Težave pri nastanitvi so imeli tudi v poljski in švicarski reprezentanci. "Preprost človek sem. Če je toplo, suho in dokaj čisto okoli mene, ni težav. Ampak to ni dobro, saj tu opravljam službo in vse bi moralo biti normalno," je za VG dejal Holt. Stöckl se je z njim strinjal: "Nihče ne posluša, ali se zanima za predskakalce. Brez njih ne moremo skakati. Morali bi imeti enak tretma kot mi."

Svoje mnenje o vseh nevšečnosti je avstrijski strokovnjak, ki že vrsto let dela na Norveškem, delil tudi na družbenem omrežju in puščice uperil proti vodilnim na novoletni turneji, ki naj bi imela predznak prestižna: "Od zunaj je vse videti odlično organizirano, a to je tudi vse. Predskakalci spijo na hotelskih hodnikih, za male ekipe ni kontejnerjev. To me prav nič ne zabava, gospod predsednik."

Garmisch-Partenkirchen ni navdušil, organizatorji se opravičujejo. | Foto: Reuters Garmisch-Partenkirchen ni navdušil, organizatorji se opravičujejo. Foto: Reuters

"Opravičujemo se, kaj takega se ne sme več zgoditi"

Organizatorji so se odzvali na besede Stöckla in se opravičili za napake. "S športniki ne bi smeli ravnati tako. Moramo se izboljšati. Opravičujemo se, kaj takega se ne sme več zgoditi," je v imenu organizacijskega komiteja opravičilo v javnost poslal vodja medijev Ingo Jensen.

Skakalna karavana je opravila z nemškim delom novoletne turneje in se zdaj seli v Avstrijo. Najprej se bo ustavila v Innsbrucku, kjer bodo v petek ob 14. uri kvalifikacije, v soboto ob istem času pa tekma. Sledila bo še zadnja postaja, in sicer v Bischofshofnu, kjer bodo kvalifikacije na sporedu v nedeljo ob 16.30, turneja pa se bo končala v ponedeljek ob 17.15.

Ne spreglejte