Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 12. 2007,
9.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 21. 12. 2007, 9.37

8 let

Severnoameriška prevlada v St. Antonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na smuku v avstrijskem St. Antonu je bila najhitrejša Lindsey Vonn, druga je bila Kanadčanka Kelly Vanderbeek in tretja še ena Američanka Julia Mancuso.

Od Slovenk je nastopila le Petra Robnik, ki je pristala na skromnem 38. mestu, do točk v svetovnem pokalu pa jo je ločila skoraj sekunda in pol.

Tekma se je iztekla po severnoameriških ameriških notah, saj so na prvih treh mestih končale dve Američanki in Kanadčanka, četrta pa je bila Švicarka Fränzi Aufdenblatten. Maria Holaus, prva in druga na treningih, je bila na petem mestu najboljša Avstrijka, kar je bil pred 5000 gledalci najslabši uspeh te smučarske velesile v smukih na domačih tleh v dobrem letu dni.

Vonnova je zmagala na težki progi Karel Schranz, na kateri so se za naslove svetovnih prvakov leta 2001 borili alpski smučarji. Kljub nekaj velikim napakam še pred drugo polovico nastopa pa je na koncu za več kot tri desetinke ugnala vse tekmice in slavila svojo deveto zmago v svetovnem pokalu. Najboljša je bila tudi na prvem smuku sezone v kanadskem zimskošportnem središču Lake Louise.

"Smuk je bil izredno težak, vendar zame še vedno dovolj primeren, da sem ga prevozila uspešno. V zgornjem delu sem naredila nekaj neverjetnih napak, zato sem do cilja le še napadala. Toda po že po prvih petih vratcih sem mislila, da je vsega konec. Tam, kjer sem grešila na treningih, sem bila tokrat boljša. Vseeno si nisem mislila, da bom osvojila prvo mesto," je dejala 23-letna Lindsey Vonn.

Do cilja ni prišla sedemkratna svetovna prvakinja Anja Pärson iz Švedske, ki je imela sicer najboljše vmesne čase v prvem delu nastopa. Avstrijka Renate Götschl, lanska dobitnica malega smukaškega globusa, je napravila napako na enem izmed skokov in se ni uvrstila med prvo deseterico. Njena rojakinja Nicole Hosp (383) se je s šestim mestom vrnila v vodstvo skupnega seštevka svetovnega pokala pred reprezentančno kolegico Marlies Schild in Pärsonovo (383), Vonnova, vodilna smukaške razvrstitve (330), pa je skupno četrta (374).

Ne spreglejte