Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 12. 2011,
11.18

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rogla tek Pohorje

Petek, 2. 12. 2011, 11.18

8 let, 1 mesec

Še dva tedna do svetovnega pokala na Rogli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovensko zmiskošportno središče Rogla bo drugič v zgodovini in prvič po letu 2009 priredila tekme svetovnega pokala v smučarskem teku. Naravnega snega na Pohorhu še ni, a prireditelji se ne bojijo.

"Priprave potekajo nemoteno, v skladu s tem, kar smo načrtovali, tako da bo do tekem svetovnega pokala urejena vsa infrastruktura, proge, ki so prilagojene za potrebe svetovnega pokala, pomožni prostori, pisarne, novinarsko središče in vse ostalo, kar spada zraven Prizorišče je zelo priljubljeno, ker je vse zelo blizu. Namestitev, servisi, vsa infrastruktra je na kupu. Večina ekip bo nameščenih na Rogli v hotelih Planja, Brinje in bungalovih, nekaj malega v Zrečah," je pojasnila tiskovna predstavnica organizacijskega odbora Tina Tinta Kovačič.

Na začetku nove sezone po večini evropskih zimskošportnih središč primanjkuje snega. Težave so imeli tudi na Norveškem, kjer so morali odpovedati tekme v Beitostölnu in jih prestaviti v bližnji Sjusjön. V srednji Evropi še vedno primanjkje snega, tega pa ni niti na Rogli, ki sicer slovi po svojevrstni klimi, precej bolj hladni, kot je običaj za takšno nadmorsko višini (1500 metrov). "Sneg delamo, kolikor to dopuščajo razmere. Se pa ne bojimo, da ga ne bo v prihodnjih dveh tednih še kaj zapadlo. Vremenska napoved je nas ugodna. Je pa vreme tudi na Rogli letos zelo nepredvidljivo. Junija, avgusta in septembra je bilo zelo vroče, namerili smo tudi nov rekord na Rogli, 26 stopinj Celzija, julija pa nenormalno mrzlo," se vročih poletnih mesecev spominja Kovačičeva.

Po besedah tiskovne predstavnice bodo tekme na Pohorju spet brezhibno izpeljane. Proračun za zdaj še ni znan, končna številka je odvisna tudi od naravnih razmer, pred dvema letoma pa je znašal okrog 400.000 evrov. Bo Rogla znova srečen kraj tudi za slovenske tekačice? Na zadnje je Petra Majdič, zdaj podpredsednica organizacijskega odbora za tekme svetovnega pokala na Rogli, osvojila tretje mesto v šprintu. Malce slabše ji je šlo na 15 kilometrov klasično, kjer je bila sedma.

Ne spreglejte