Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2007,
11.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2007, 11.37

8 let

Še drugič Martina Glagow

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na 7,5 kilometrskem sprintu v Kontiolahtiju na Finskem je drugo zmago v biatlonski sezoni zabeležila Nemka Martina Glagow. Med Slovenkami najhitrejša Teja Gregorin.

Že na drugi letošnji preizkušnji so tekmovalke poskrbele za izjemno razburljiv razplet, kjer so odločale desetinke sekunde. Na koncu je bila zmagovalka na drugi tekmi enaka kot na prvi, zmago pa si je 28-letna Bavarka priborila predvsem na strelišču, saj je bila drugouvrščena Wilhelmova v smučini precej hitrejša, a je morala še enkrat v kazenski krog in na koncu je bila razlika med tekmovalkama vsega tri desetinke sekunde.

Zelo hitra je bila v smučini tudi Bergerjeva, ki pa je izgubljala med počasnim streljanjem in tam pustila prvo letošnjo zmago. Kako izenačena je bila tekma, pa najbolje oriše podatek, da je četrtouvrščena Nemka Andrea Henkel, ki je po zadnjem streljanju še vodila, zaostala vsega tri sekunde. V 30 sekundah za zmagovalko se je zvrstilo kar 15 biatlonk.

Gregorinova najbolj prepričljiva

V slovenskem taboru je bila spet najbolj razpoložena Teja Gregorin. Slovenka je uvrstitev med deseterico zapravila na drugem streljanju, ko je enkrat morala v kazenski krog, vnovič pa je potrdila, da je povsem blizu najboljšim. Vendar pa to ne velja za ostale tekmovalke. Andreja Mali, ki je v četrtek osvojila dve točki svetovnega pokala, preveč izgublja na strelišču in ob dodatnem kazenskem krogu je tokrat ostala brez točk. Tekaško zelo solidno pripravljena je Dijana Ravnikar, ki pa ji dveh kazenskih krogov ni uspelo nadoknaditi. Nekako brez prave forme pa je na uvodu sezone najboljša Slovenka v zadnjih letih Tadeja Brankovič Likozar, ki se ni uvrstila niti na nedeljsko zasledovalno tekmo.

"Tudi z današnjo tekmo sem zadovoljna, saj sem dokazala, da sem med najboljšimi. Žal mi je le, da sem zgrešila prav zadnji strel, kjer sem zapravila precej boljšo uvrstitev, saj smo bile v ospredju res vse tekmovalke zelo izenačene in ta strel je danes odločal najmanj o desetih mestih. Vsekakor pa je bila tudi današnja tekma lep obet pred zasledovanjem, kjer prav tako verjamem v visoko uvrstitev," je po tekmi povedala Teja Gregorin.

Tomaš Kos, ki je tekmo spremljal na strelišču, je slovenske nastope ocenil z besedami: "S celotno tekmo sem sicer zadovoljen. Najboljše tri so ostale v kontaktu s konkurenco, ker so zaostanki majhni. To je dobro izhodišče tudi za zasledovalno tekmo in predvsem Gregorinova bi z mirno roko na strelišču lahko precej napredovala. Žal se zadeve spet niso izšle Tadeji Brankovič-Likozar. Njeni slabši nastopi izhajajo iz težav z ramo. Nikakor ne more zavzeti pravega strelskega položaja in zgrešeni streli se vrstijo. Tako je bilo tudi danes. Po prvih dveh zgrešenih tarčah, se je popravila in potem vse zadela. Seveda jo takšne težave potem obremenjujejo tudi na progi, ko razmišlja o njih in potem kljub izvrstni tekaški pripravljenosti, ne more izkoristiti svojega potenciala. Škoda, ker ni prišla vsaj do zasledovalne tekme."

Svetovni pokal, skupno:

1. Martina Glagow (Nem) 100 2. Simone Denkinger (Nem) 71 3. Anna Carin Olofsson (Šve) 60 4. Helena Jonsson (Šve) 59 5. Sandrine Bailly (Fra) 58 6. Kati Wilhelm (Nem) 56 7. Tatjana Mojseva (Rus) 53 8. Andrea Henkel (Nem) 53 9. Teja Gregorin (Slo) 52 10. Svetlana Slepcova (Rus) 44 ... 40. Andreja Mali (Slo) 2

Ne spreglejte