Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
22. 11. 2016,
9.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

rehabilitacija operacija koleno skoki Robert Kranjec

Torek, 22. 11. 2016, 9.30

6 let, 6 mesecev

Roberta Kranjca so povsem okupirali

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Foto: Vid Ponikvar

Najizkušenejši slovenski skakalec Robert Kranjec bo zaradi poškodbe kolena izpustil celotno sezono, a je vesel, da rehabilitacija poteka odlično. "Dnevno sem aktiven sedem ur," pravi leteči Kranjčan.

Če bi pri Robertu Kranjcu vse potekalo tako, kot bi moralo, bi se v sredo skupaj s slovenskimi skakalci odpravil na prvo tekmo skakalne sezone v Kuusamo. A ga je poškodba kolena odmaknila od karavane smučarskih skokov.

Pred slabimi 14 dnevi je prestal operacijo kolena, pri kateri so mu rekonstruirali križno vez. Nato se je podal na večmesečno rehabilitacijsko obdobje.

Po novem letu posvet z zdravniki in trenerji

Po novem letu bo skupaj z zdravniki in trenerji naredil načrt treningov. | Foto: Vid Ponikvar Po novem letu bo skupaj z zdravniki in trenerji naredil načrt treningov. Foto: Vid Ponikvar "Hodim normalno. Morda grem malce težje le iz avta, če se z njim dalj časa vozim. Rehabilitacija poteka super. Včeraj so mi odstranili šive. Vsak drugi dan hodim na terapijo v Ljubljano, preostalo vse naredim doma, kjer imam vse, kar je potrebno," o trenutnem počutju razlaga Kranjec.

Čez 14 dni se bo preselil v Čateške toplice, kjer bo imel poseben režim rehabilitacije, drugič pa jih bo obiskal takoj po novem letu.

"Potem bomo počasi naredili načrt treninga in na kakšen način se bom vključil. Z zdravniki in trenerji se bomo pogovorili, kaj bo zame najbolje. Vesel sem, da po operaciji ni prišlo do zapletov. V tem času najraje pride do kakšnih okužb, ki jih k sreči nisem imel," pravi s 35 leti najizkušenejši slovenski skakalec.

Kranjec ima toliko vaj in je povsem okupiran

Skakati bo verjetno lahko začel maja prihodnje leto. | Foto: Vid Ponikvar Skakati bo verjetno lahko začel maja prihodnje leto. Foto: Vid Ponikvar Če bo vse potekalo, kot mora, bi se lahko maja prihodnje leto spet podal na skakalnico in tako začel piliti formo za olimpijsko sezono.

Da mu je prihajajoča splavala po vodi, je kmalu doumel: "Sprejel sem, da je šla sezona po zlu. Kakšne tri dni sem potreboval, da sem vse stvari postavil na svoje mesto. Najbolj me je bilo strah, kako bo doma in kaj bom ves ta čas brez skakanja počel. A imam zdaj toliko vaj ... Povsem so me okupirali. Dnevno sem aktiven sedem ur."

Za razliko od preteklih sezon bo novo sezono smučarskih skokov spremljal prek televizije in upa, da se bo veselil uspehov reprezentančnih kolegov: "Vsem fantom želim dober vstop v sezono in še boljše nadaljevanje. Spremljal jih bom."

Poškodovanim bodo priskočili na pomoč

"Odboru sem predlagal, da se socialna varnost tistih A-reprezentantov, ki so poškodovani, uredi. Da bi jim vsak mesec plačali 1/12 nagrade, ki so jo dobili v pretekli sezoni. S tem bi imeli socialno varnost zagotovljeno," je dobro novico sporočil predsednik zbora in odbora za smučarske skoke Ljubo Jasnič.

V petek in soboto bosta uvodni preizkušnji nove sezone, dan pred tem pa bodo še kvalifikacije. Od slovenskih orlov ima le Peter Prevc zagotovljeno mesto na tekmi, skozi kvalifikacijsko sito pa se bodo skušali prebiti še Jurij Tepeš, Domen Prevc, Anže Lanišek, Nejc Dežman in Jaka Hvala.

 

Ne spreglejte