Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 3. 2023,
10.02

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

trening Aspen

Četrtek, 2. 3. 2023, 10.02

1 leto, 2 meseca

Aspen

Proga v ZDA še ni pripravljena, prvi trening odpovedan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Miha Hrobat | V Aspnu se bo za točke svetovnega pokala potegoval tudi Miha Hrobat. | Foto Guliverimage

V Aspnu se bo za točke svetovnega pokala potegoval tudi Miha Hrobat.

Foto: Guliverimage

Prvi trening pred smukoma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Aspnu, ki je bil na sporedu v sredo, so odpovedali pred predvidenim začetkom. Tekmovalna žirija in domači organizatorji so se odločili, da je treba progo še dodelati, da bo pripravljena za tekmo.

Mikaela Shiffrin
Sportal Napoved, da se lahko Mikaela s Stenmarkom izenači na smuku

Na prizorišču v ameriški zvezni državi Kolorado sta v petek in soboto predvidena dva smuka, v nedeljo pa še superveleslalom. Edini uradni preizkus smukaške proge bodo skušali izpeljati danes zvečer po srednjeevropskem času.

V Aspnu so tudi trije Slovenci Miha Hrobat, Martin Čater in Nejc Naraločnik, ki bodo na zadnjih treh moških tekmah v hitrih disciplinah pred koncem sezone lovili tudi vstopnice za finale v Soldeuu v Andori.

Na finalu sezone lahko nastopijo le tekmovalci, ki so v seštevku posamezne discipline uvrščeni v najboljšo petindvajseterico. Pravico do nastopa na vseh finalnih tekmah imajo tudi tekmovalci z osvojenimi vsaj 500 točkami v skupnem seštevku ter svetovni članski in mladinski prvaki tistega leta.

Hrobat v seštevku smuka zaseda 28. mesto, Čater pa 40. Čater je 31. v seštevku superveleslaloma, Hrobat pa 57. Naraločnik še lovi svoje prve točke v svetovnem pokalu.

Izmed Slovencev si je nastop na finalu sezone do zdaj zagotovil le Žan Kranjec v veleslalomu. | Foto: AP / Guliverimage Izmed Slovencev si je nastop na finalu sezone do zdaj zagotovil le Žan Kranjec v veleslalomu. Foto: AP / Guliverimage

Za zdaj sta si pot v Andoro na finale sezone svetovnega pokala od slovenske moške vrste zagotovila le Žan Kranjec, ki je član elitne veleslalomske sedmerice, v veleslalomu ter Rok Ažnoh kot mladinski svetovni prvak v smuku.

Norvežan Aleksander Aamodt Kilde si lahko že v Aspnu v ZDA zagotovi svoj drugi mali smukaški kristalni globus. V Koloradu bodo razdelili 200 točk v smuku, Kilde (620) pa v seštevku discipline vodi s prednostjo 156 točk pred Avstrijcem Vincentom Kriechmayrjem.

Na sporedu bo tudi superveleslalom. Na njem si lahko Marco Odermatt pred finalnim superveleslalom v Andori že zagotovi mali globus v seštevku discipline. Švicar ima pred Kildejem 148 točk prednosti.

SP smuk Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec po ne najlažjem dnevu v pisarni v Kvitfjelu pričakuje več
Ne spreglejte