Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
27. 12. 2011,
10.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marko Gracer

Torek, 27. 12. 2011, 10.12

8 let

Prihaja najnapornejše obdobje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred slovenskimi smučarskimi tekačicami je izjemno naporno obdobje, znameniti Tour de Ski. Vodstvo reprezentance si želi, da bi se forma še naprej stopnjevala. Vse do vrhunske uvrstitve.

Oberhof, Oberstdorf, Toblach in Val di Fiemme so nemško-italijanska prizorišča, ki bodo gostila znameniti Tour de Ski v smučarskih tekih med 29. decembrom in 8. januarjem. Dekleta bodo morala preteči v celoti 63 kilometrov, moški pa skoraj dvakrat več (110 km). Vse skupaj se bo začelo v Oberhofu s prologom in zaključilo s tradicionalno težkim vzponom na Alpe Cremis.

Če je imela Slovenija v preteklosti velikega aduta v Petri Majdič, tokrat za izjemno uvrstitev v skupnem seštevku nimamo takšnega železa v ognju. Vse preizkušnje bosta odtekli Barbara Jezeršek ter Alenka Čebašek, medtem ko bosta Vesna Fabjan in po krajši bolezni vnovič zdrava Katja Višnar bolj osredotočeni na šprinterske preizkušnje – kaj kmalu se bosta začeli pripravljati na šprint v Milanu -, čeprav si Fabjanova želi priti do točk tudi na distancah.

"Pripravljeni smo. Dekleta so več ali manj zdrava. Katja je imela nekaj zdravstvenih težav po Rogli, a sedaj že normalno trenira. Imamo relativno visoka pričakovanja – točke na razdalji ter visoka uvrstitev v šprintu. Tour de Ski je posebna avantura. Upam, da nam bo tudi tokrat uspelo izpeljati vse skupaj. Pred nas prihaja najnapornejše obdobje v sezoni," pred začetkom prestižne turneje pravi strokovni vodja teka na smučeh Marko Gracer.

Servisna ekipa je že na poti v Oberhof, saj mora dodobra spoznati teren pred prvo tekmo v Oberhofu, dekleta s trenerjem Vladimirjem Korolkevičem pa bodo odpotovala danes dopoldne. "Po Rogli smo imeli krajši počitek – dva dni. Ekipa je v polni sestavi odpotovala na mini priprave v Ramsauu med 20. in 24. decembrom. Opravili smo štiri dni treninga. Pogoji za delo so bili idealni. Ključne pomanjkljivost smo odstranili. Pri dekletih je bil na zadnjih dveh tekmah viden določen vzpon. Upam, da se bo na Tour de Ski vse skupaj nadaljevalo in nam bo uspela kakšna dobra uvrstitev," je pred odhodom v Oberhof dejal prvi mož stroke.

Ne spreglejte