Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
14. 9. 2015,
13.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jurij Žurej Enzo Smrekar

Ponedeljek, 14. 9. 2015, 13.06

8 let

Pri SZS na pragu direktorske primopredaje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poslavljajočega se direktorja Smučarske zveze Slovenije Jurija Žureja bo v direktorski pisarni še ta mesec nasledil Jožko Križan, ki zdaj opravlja vlogo poslovnega vodje alpskih disciplin.

Prehodno obdobje, ki ga je 17. avgusta z najavljenim odhodom in obljubo o sodelovanju do nove kadrovske rešitve napovedal direktor Smučarske zveze Slovenije Jurij Žurej, bo, kot vse kaže, vendarle trajalo zgolj dober mesec dni. Prihodnji torek se bo namreč vnovič sestal izvršilni odbor zveze in med drugim glasoval o novem direktorju. Predlagani kandidat je Jožko Križan, nekdanji dolgoletni direktor marketinga Olimpijskega komiteja Slovenije, ki se je letos na sedež SZS preselil kot poslovni vodja alpskih disciplin. "Počakajmo, da bodo člani izvršnega odbora dvignili roke. Do takrat svoje vloge ne bi želel komentirati," je bi ob odzivu kratek skorajšnji novi direktor.

Še peti direktor

Ker Križan uživa zaupanje predsednika SZS Enza Smrekarja ter dobršnega dela odbora, večjih preprek do imenovanja ne bi smelo biti. Nov obraz na sedežu zveze v Ljubljani bo tako postal še peti direktor v dobrih petih letih. Po več kot desetletni direktorski vladavini Jara Kalana so se namreč v nadvse prehodni pisarni zvrstili Matija Vojsk, Barbara Kürner Čad in Jurij Žurej.

Nič kaj bolj stabilen ni niti predsedniški položaj. Potem ko je dolgoletni predsednik Stane Valant leta 2010 pogorel na volilni skupščini, so žezlo v rokah v nepopolnih mandatih držali Tomaž Lovše, Primož Ulaga in aktualni prvi mož Enzo Smrekar.

Žurej: Prišel sem zaradi športa

Pred dnevi sta sicer minili natančno dve leti od Žurejevega ustoličenja. V tem obdobju se je podpisal pod strukturno reorganizacijo skupnih služb in sanacijski program, s katerim naj bi SZS od treh milijonov evrov dolga v nekaj letih splezala na zeleno vejo, ob slovesu pa je dejal, da ima dovolj podtikanj in metanj polen pod noge.

"Nalog, zaradi katerih sem prišel na zvezo – to so finančna sanacija, optimizacija dela in organizacija procesov –, ne morem opravljati. Prišel sem zaradi športa, zdaj pa se moram ukvarjati s tem, ali bom direktor ali ne. Naj branim svoj položaj? Vprašanja v športnih organizacijah ne smejo biti povezana s tem, kdo je direktor, temveč s tem, kakšne so naloge. Žal je količina tovrstnih polen pod nogami presegla razumno mejo," je pred slabim mesecem ob naznanitvi umika dejal pravnik v direktorski pisarni Jurij Žurej.

Ne spreglejte