Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
2. 4. 2016,
8.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Gregor Schlierenzauer koleno operacija rehabilitacija

Sobota, 2. 4. 2016, 8.25

6 let, 6 mesecev

V nesrečniku Schlierenzauerju ogenj še vedno gori

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Gregor Schlierenzauer

Avstrijski skakalni zvezdnik Gregor Schlierenzauer je po rekonstrukciji križnih vezi v kolenu pogledal proti prihodnosti in svoji vrnitvi med najboljše skakalce na svetu.

Gregor Schlierenzauer je imel novinarsko konferenco kar v zasebni bolnišnici v Hochrumu v Innsbrucku, kjer so ga v torek operirali, potem ko si je na smučanju v Kanadi poškodoval koleno.

 

Rekonstrukcija križnih vezi v kolenu je uspela, Schlieri pa je v petek medijem sporočil, da še ne namerava končati kariere, saj je zelo motiviran, da se po rehabilitaciji vrne med najboljše: "Ogenj še vedno gori. Skoki so še vedno moje življenje."

 

V zadnjih treh mesecih, potem ko je predčasno končal sezono, se je povsem umaknil od vrveža, tako da tudi strokovno vodstvo reprezentance ni vedelo, kaj se dogaja z njim. "Čas je bil, da sem si vzel počitek. Desetletno tekmovanje na visoki ravni terja davek na moči in energiji, zato je bil počitek pomemben," je dejal 26-letni Schlierenzauer, ki pred seboj vidi dva posebna cilja. Prvi so olimpijske igre leta 2018 in nato še nordijsko svetovno prvenstvo v Seefeldu (2019), ki je le nekaj kilometrov oddaljen od njegovega rodnega Innsbrucka.

 

Enkrat si na vrhu, enkrat na dnu. Trenutno sem na sredini.

V zadnjih letih se kariera ne razvija po njegovih željah. Po številnih osvojenih medaljah, 53 zmagah v svetovnem pokalu, kar je daleč največ v zgodovini skakanja – legendarni Matti Nykänen jih ima na drugem mestu 46, naš Peter Prevc pa po izvrstni sezoni zdaj 21 –, je že nekaj časa v manjši krizi, iz katere bi se rad izkopal.

 

Spogleduje se z olimpijiskimi igrami leta 2018 in svetovnim prvenstvu v Seefeldu, ki je le nekaj kilometrov oddaljen od njegovega rodnega Innsbrucka. | Foto: Spogleduje se z olimpijiskimi igrami leta 2018 in svetovnim prvenstvu v Seefeldu, ki je le nekaj kilometrov oddaljen od njegovega rodnega Innsbrucka.

 

"Če želiš biti nenehno na vrhu, moraš znati prenesti pritisk okolja. Prav tako se moraš znajti takrat, ko ti ne gre tako, kot si zamišljaš. To je življenje. Enkrat si na vrhu, enkrat na dnu. Trenutno sem na sredini," je razložil težko pot vrhunskega športnika.

 

Kdaj se bo Tirolec vrnil na skakalnice, v tem trenutku še ni jasno oziroma je prehitro za napovedi, saj rehabilitacija takšne poškodbe kolena traja pol leta ali v večini primerov še dlje: "Kot skakalec potrebuješ zdrava kolena, zato je moj osrednji cilj, da bom poškodovano nogo pripravil na najboljši mogoč način. Poškodbe niso nikdar prijetne, vendar bo s takšnimi zdravniki, ki jih imamo v Avstriji, lažje. Ne bom hitel in si postavljal pritiska, kdaj se bom vrnil na skakalnico, saj je prioriteta koleno."

Ne spreglejte