Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
6. 3. 2017,
20.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Lahti 2017 smučarski tek Barbara Jezeršek

Ponedeljek, 6. 3. 2017, 20.29

6 let, 7 mesecev

Preselila se je v Avstralijo, a poletja skoraj ne pozna

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Barbara Jezeršek | Foto Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Barbara Jezeršek, nekdanja slovenska reprezentantka v teku na smučeh, je na svetovnem prvenstvu v Lahtiju presenetila z rezultati. Predvsem v skiatlonu, ko se je uvrstila na 24. mesto. Jezerškova še zdaleč ni rekla zadnje.

Barbara Jezeršek je na 30-kilometrski progi pričakovala nekoliko več od 35. mesta, a kot pravi, več ni bila sposobna. "Preprosto sem bila že povsem prazna od celotnega svetovnega prvenstva. Mislim, da sem največji davek plačala na petkilometrski preizkušnji v štafeti, kjer sem dala vse od sebe. Avstralke smo po dolgem času lahko spet končale tekmo," je uvodoma povedala nekdanja slovenska tekmovalka, ki pravi, da je za svetovno prvenstvo dobro trenirala in da mora iti samo v tej smeri naprej.

Barbara Jezeršek se je najbolj veselila rezultata v skiatlonu. | Foto: Barbara Jezeršek se je najbolj veselila rezultata v skiatlonu.

Šele leto in pol je od tega

"Glede na to, da je minilo šele leto in pol, odkar sem začela resno trenirati, in da moji treningi niso na takšni ravni kot v prejšnjih sezonah, mislim, da sem lahko zadovoljna z izkupičkom. Še predvsem sem bila vesela rezultata v skiatlonu. Sicer sem na 30-kilometrski razdalji računala na morebitni preboj med trideseterico, ampak na splošno gledano je bilo vse skupaj zelo v redu in se že veselim novih tekem v prihodnji sezoni."

Tridesetletna tekmovalka praktično nima počitka. Osemnajstega marca bo že nadaljevala tekmovanja v Visma Ski Classics. V Skandinaviji jo čakajo še štiri tekme. Zadnja tekma je 18. aprila, potem odhaja nazaj v Avstralijo, kjer se že konec junija vrača na sneg. "Takrat me že čakajo tekme kontinentalnega pokala in še dva maratona. In kot je zdaj že tradicija, novembra spet odhajam v Evropo, kjer se bom pripravljala na novo sezono in olimpijske igre."

Njeno telo še ne zdrži pravih naporov. | Foto: Njeno telo še ne zdrži pravih naporov.

Skače iz zime v zimo

Barbara v zadnjem času poletja skorajda ne pozna, saj se po končani evropski sezoni vrne v Avstralijo, kjer jo spet pričaka zima. Priznava, da jo to včasih malo zmoti. "Včasih si zaželim evropsko poletje, da bi lahko odšla na kakšen oddih, a za zdaj nimam druge izbire. Na poletje bom morala počakati še nekaj sezon. Po olimpijskih igrah imam namreč znova namen štartati na svetovnem prvenstvu, ki se ga že veselim. Prihodnji dve sezoni oz. tri bom po načrtih tekmovala na najvišji ravni. Sicer pa mi nič ne manjka, saj sem zimska športnica."

"Treba bo še delati za vzdržljivost, ampak mislim, da se nimam česa bati." | Foto: Osebni arhiv "Treba bo še delati za vzdržljivost, ampak mislim, da se nimam česa bati." Foto: Osebni arhiv

"Treba bo delati za vzdržljivost"

Marsikdo ni pričakoval, da se bo Barbara tako kmalu vrnila na tako visoko raven. Tudi sama je bila presenečena, saj je v tem času manj trenirala, kar se je na koncu tudi poznalo. "Vidi se, da moje telo ni navajeno na tako veliko tekem. Ne zdrži toliko napora, ampak mislim, da bo na olimpijskih igrah veliko več počitka med tekmami. Tam ne bo vsak drug dan tekma … Treba bo še delati za vzdržljivost, ampak mislim, da se nimam česa bati."

Ne spreglejte