Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 1. 2020,
13.35

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Izidor Šušteršič Gloria Kotnik Rok Marguč Žan Košir Tim Mastnak

Petek, 10. 1. 2020, 13.35

4 leta, 4 mesece

Pred deskarji hudo natrpan januar z vrhuncem na Rogli #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Pred alpskimi deskarji je hudo naporen mesec, v katerem se bo zvrstilo kar sedem tekem. Za Slovence bo najpomembnejša na Rogli prihodnjo soboto. Standardna slovenska četverica v postavi Tim Mastnak, Žan Košir, Rok Marguč in Gloria Kotnik, včeraj na Rogli je končala zadnji sklop treningov, je pripravljena na izziv. 

Slovenska četverica je zadovoljna s trenutno pripravljenostjo. "Imam dober občutek. Če bom vse to prestavil na tekme, uspeh ne bo izostal," je bil po zadnjem sklopu treningov na domači progi Jasa na Rogli, kjer bo prihodnjo soboto, 18. januarja, tekma svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu, dejal Rok Marguč. Lani je bil na tem prizorišču, ki ga pozna do zadnje pedi, tretji.

deskarji Marguč, košir mastnak kotnik | Foto: Sloski Snowboard Foto: Sloski Snowboard

"To je naša prednost. Kljub temu, da je snega nekaj manj, sem prepričan, da bo izkušena ekipa pripravila lepo tekmo," domačo preizkušnjo težko pričakuje Marguč.

Z njim se strinja tudi Tim Mastnak, drugi deskar lanske zime in dobitnik malega kristalnega globusa v paralelnem veleslalomu.

˝Tekmujemo radi, tako da se že veselimo novih tekem. Premor smo dobro nadomestili s kakovostnim treningom," je za uradno spletno stran deskarjev povedal Mastnak, ki bo v Scuolu (11. 1.), kjer je leta 2018 osvojil 1. mesto, lani pa je bil naš edini finalist, pred tekmo v paralelnem veleslalomu opravil samo krajši aktivacijski trening, nato pa bo samozavestno napadel najvišja mesta.

Žan Košir je podaljšan premor (odpadla je tekma v Lackenhofu) izkoristil za dodatni trening slaloma.  | Foto: Morgan Kristan/Sportida Žan Košir je podaljšan premor (odpadla je tekma v Lackenhofu) izkoristil za dodatni trening slaloma. Foto: Morgan Kristan/Sportida

Tudi Žan Košir, ki je letos priprave prvič opravil na južni polobli, je nepredvideni daljši premor (tekma v Lackenhofu je prestavljena na 13. in 14. februar 2020) izkoristil za nekaj dodatnega slalomskega treninga.

"Dodal sem nekaj več slalomskega treninga, saj imam poleg Scuola in Rogle v mislih tudi Bad Gastein in Piancavallo," je povedal Tržičan, ki si zaradi daljšega tekmovalnega premora želi priboriti tudi mesto na avstrijski slalomski paralelni tekmi.

.Tam ima mesto že zagotovljeno Gloria Kotnik, edina slovenska alpska deskarka v svetovnem pokalu.

"Dobro smo trenirali. Če bom na tekmi tako hitra kot na treningih, se sploh ne bojim za rezultat," je optimistična Kotnikova, ki ima s 5. mestom letos najboljši rezultat v slovenski vrsti.

Gloria Kotnik se letos že lahko pohvali s 5. mestom.  | Foto: SloSkiSnowboard Gloria Kotnik se letos že lahko pohvali s 5. mestom. Foto: SloSkiSnowboard

Deskarska karavana se po Scuolu takoj seli v Bad Gastein (14. in 15. 1.), nato pa se bo, kot rečeno, ustavila na Rogli. Kljub nevsakdanje zeleni zimi imajo organizatorji tam vse pod nadzorom.

"V teh dneh smo končali ciklus izdelave snega. V nedeljo je na sporedu še tako imenovana snežna kontrola FIS. Prepričan sem, da bomo dobili zeleno luč, nato pa bomo v ponedeljek v sodelovanju z delegatom FIS opravili še zadnja dela na progi. Glede na vremensko napoved lahko suvereno napovem, da tekma bo," je potrdil vodja tekmovanja na Rogli Sašo Šušteršič, ta že od leta 2013 bedi nad krmilom ekipe, ki na Rogli skrbi za snežno podlago.

Ne spreglejte