Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 5. 2022,
19.45

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

1

Natisni članek

Fis SZS pokal Vitranc Kranjska Gora Zlata lisica

Sreda, 25. 5. 2022, 19.45

1 leto, 11 mesecev

Zlate lisice v Mariboru naslednjo zimo ne bo

Potrjeno: Kranjska Gora bo gostila tudi alpske smučarke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

1

Zlata lisica, slalom, Ana Bucik | Namesto v Mariboru so smučarke v Podkorenu nastopile že preteklo zimo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Namesto v Mariboru so smučarke v Podkorenu nastopile že preteklo zimo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Maribor je dokončno ostal brez Zlate lisice. Je pa Slovenija vendarle obdržala tekmi alpskih smučark za svetovni pokal. Ti bosta tako kot moški v naslednji zimi v Kranjski Gori. To je potrdilo predsedstvo FIS.

Zlata Lisica 2022 Kranjska Gora Veleslalom
Sportal V naslednji zimi bosta v Kranjski Gori gostovala tako Zlata lisica kot tudi pokal Vitranc

Člani predsedstva FIS so potrdili koledarje tekem svetovnega pokala v vseh disciplinah. Smučarski zvezi Slovenije je uspelo zagotoviti tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju za ženske. Tako se bodo naslednjo zimo najboljše smučarke na svetu v Kranjski Gori borile za zmago na dveh veleslalomih. Seveda pa bo Kranjska Gora gostila tudi moški tekmi v alpskem smučanju.

Poleg vrhunca zime, ko bo v Planici svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, so bile potrjene tudi tekme svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih na Ljubnem ob Savinji, finale v poletih v Planici in svetovni pokal v deskanju na Rogli.

"Vložili smo veliko truda, da v Sloveniji lahko organiziramo dve tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju za ženske po tem, ko je postalo jasno, da Maribor z Zlato lisico tokrat ni del predloga. Kranjska Gora bo prizorišče, ki bo gostilo dva veleslaloma, in tako ostajamo v družini tistih držav, ki redno prirejajo tekme v alpskem smučanju," je po koncu sestanka na FIS povedal Enzo Smrekar, predsednik SZS in član predsedstva FIS.

"Zdaj je na vseh deležnikih, da z dejanji pokažemo, da smo pripravljeni izvesti vse potrebne rešitve, da bi lahko za sezono 2023/2024 kandidirali za ponovno organizacijo Zlate lisice. Dejstvo je, da je konkurenca svetovnih smučarskih središč, ki si želijo organizacijo tekem FIS, izjemno močna in ni vnaprejšnjih zagotovil, da bo kandidatura uspešna. Kljub vsemu SZS ostaja pomembna članica FIS, kar dokazujemo ne samo z vrhunskimi rezultati, temveč tudi z organizacijo mednarodnih tekem najvišjega ranga v vseh disciplinah."

Fis je določila prizorišča svetovnih prvenstev v letih 2026 in 2027. Alpsko SP leta 2027 je dobila švicarska Crans Montana, nordijsko SP istega leta švedski Falun, SP v smučarskih poletih leta 2026 pa nemški Oberstdorf.
Marko Vukičević
Sportal Nekdanji smučar novinec v trenerskih vrstah Ilke Štuhec
Bergant Kranjec Hadalin
Sportal Potrjeni smučarji in trenerji za svetovni pokal
Ne spreglejte