Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 2. 2017,
10.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

St. Moritz 2017 Meta Hrovat Ilka Štuhec Ilka Štuhec Ana Drev Tina Robnik Ana Bucik

Sreda, 15. 2. 2017, 10.52

6 let, 6 mesecev

Meta Hrovat se je vrnila v Slovenijo

Posledice padca še prisotne, gorenjska najstnica brez nastopa na SP

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Meta Hrovat | Foto Sportida

Foto: Sportida

V četrtek bodo na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v St. Moritzu na delu najboljše veleslalomistke. Slovenske barve bodo zastopale Ana Drev, Ilka Štuhec in Tina Robnik. Nastopiti bi morala tudi obetavna Meta Hrovat, a so ji zdravniki prižgali rdečo luč.

Vodstvo slovenske smučarske reprezentance se je v St. Moritzu odločilo, da bo Meta Hrovat zaradi posledic padca na ogrevalni progi evropskega pokala v Avstriji preskočila četrtkovo tekmo. Prevladala je ocena, da v teh dneh potrebuje veliko počitka. 

Na svetovnem prvenstvu v Švici je v četrtek na sporedu ženski veleslalom, kjer se je 18-letna smučarka iz Kranjske Gore v tej sezoni že izkazala.

Bucikova razmišlja le o slalomu

Ana Drev je najmočnejše slovensko orožje v veleslalomu. | Foto: Sportida Ana Drev je najmočnejše slovensko orožje v veleslalomu. Foto: Sportida Na zadnji tekmi za svetovni pokal v Kronplatzu je osvojila najboljši dosežek v karieri. Tekmo je končala na 15. mestu in nase opozorila z najboljšo slovensko uvrstitvijo dneva. Vedno boljše rezultate v smučarski karavani je želela nadgraditi z nastopom na svetovnem prvenstvu, a so bile posledice nedavnega padca, po katerem je utrpela lažji pretres možganov, prevelike.

Hrovatova je v sredo odpotovala domov, tako da bodo slovensko zasedbo v četrtek zastopale le tri tekmovalke.

Nekaj časa se je omenjala možnost, da bi praznino zapolnila najboljša slovenska slalomistka Ana Bucik. V torek je nastopila na ekipni tekmi, na kateri je Slovenija izpadla v prvem krogu proti Švedski, nato pa se je odločila, da se bo povsem posvetila pripravam na sobotni slalom.

Slovenske barve bodo tako v četrtek branile Ana Drev, svetovna smukaška prvakinja Ilka Štuhec in Tina Robnik, ki so v tej sezoni v veleslalomu že osvajale točke svetovnega pokala.

Ne spreglejte