Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
12. 9. 2017,
19.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Marcel Hirscher Marcel Hirscher Veronika Velez-Zuzulova

Torek, 12. 9. 2017, 19.33

6 let, 6 mesecev

Poškodbe redčijo smučarski cirkus

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Nizu smučarjev, ki bodo ostali brez (dela) olimpijske sezone, se je po poškodbi kolenskih vezi na treningu v Ushuaii priključila še slovaška slalomska veteranka Veronika Velez-Zuzulova.

Veronika Velez-Zuzulova (levo) bo večji del sezone spremljala kot gledalka. | Foto: Sportida Veronika Velez-Zuzulova (levo) bo večji del sezone spremljala kot gledalka. Foto: Sportida

Ena od najboljših slalomistk zadnjih let Veronika Velez-Zuzulova se iz Argentine namesto z dobrimi smučarskimi občutki vrača na berglah. Kot poročajo slovaški mediji, si je 33-letna smučarka, ki je zadnji dve sezoni končala na drugem mestu v slalomskem seštevku svetovnega pokala, huje poškodovala križne vezi desnega kolena. Za kako hudo poškodbo gre, bo sicer dokončno jasno po zdravniških pregledih v domovini. Že zdaj pa je jasno, da je zanjo začetek sezone izgubljen, močno ogrožen pa je tudi nastop na olimpijskih igrah v Pjongčangu.

Bolnišnica v avstrijskem taboru

Val zdravstvenih težav pa ne prizanaša niti drugim taborom. Tudi slovenskemu ne. Tako je za Jakoba Špika zaradi potrebne operacije hernije po vsej verjetnosti dobršen del sezone že izgubljen, zaradi manjšega operativnega posega na kolenu pa v omejenem obsegu vadi tudi Ana Drev, katere nastop v Söldnu je še nekoliko negotov.

Marcel Hirscher bo v sezono vstopil z zamudo. | Foto: Getty Images Marcel Hirscher bo v sezono vstopil z zamudo. Foto: Getty Images

Bolj pester je seznam poškodovanih pri naših severnih sosedih. S poškodovanim kolenom je sezono še pred prvim snegom končal mladi smukač Clemens Nocker. Zaradi strganih kolenskih vezi sezone ne bosta dočakala niti Rosina Schneeberger in Daniel Meier. Poškodovana pa je tudi Bernadette Lorenz.

Kdaj se bo vrnil Marcel Hirscher?

Vse navedene poškodbe v avstrijskem taboru pa so ostale v globoki senci avgustovske nezgode prvega zvezdnika Marcela Hirscherja. Šestkratni dobitnik svetovnega pokala si je namreč zlomil levi gleženj, zaradi česar zanesljivo ne bo nastopil na uvodni tekmi sezone v Söldnu in na uvodnem slalomu v Leviju. Po zadnjih informacijah iz avstrijskega tabora se bo poskušal pripraviti na decembrski veleslalom v Beaver Creeku, osrednji cilj sezone pa bodo olimpijske igre.

Z zamudo bo v sezono sicer vstopilo še kar nekaj smučarjev, med drugim tudi nekdanji Aksel Lund Svindal ter prvi dami svetovnega pokala Lara Gut in Anna Veith.

Ne spreglejte