Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
7. 12. 2016,
10.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Klemen Bergant Štefan Hadalin svetovni pokal Val d'Isere Žan Kranjec Žan Kranjec

Sreda, 7. 12. 2016, 10.10

6 let, 7 mesecev

Popravni izpit za Žana Kranjca

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Poleg Žana Kranjca, ki je nedeljski veleslalom v Val d'Iseru končal z odstopom, se v omenjeno francosko smučarsko središče ob koncu tedna odpravlja še slalomsko usmerjeni Štefan Hadalin.

Žana Kranjca čaka ob koncu tedna dvojni program - veleslalom in slalom. | Foto: Sportida Žana Kranjca čaka ob koncu tedna dvojni program - veleslalom in slalom. Foto: Sportida

Po nedeljskem odstopu na veleslalomu, ki ga je po odpovedi Beaver Creeka prevzel Val d'Isere, Žan Kranjec ni spregledal dejstva, da je prav pred letom na tekmi v omenjenem ameriškem smučarskem središču na podoben način zapravil priložnost za napad v drugi vožnji. 

A tudi na sam Val d'Isere ima v igri datumov lepe spomine. Pred dobrim letom  je namreč prav tam zasedel 12. mesto in s tem napovedal veleslalomski vzpon. Do dotedanjega uspeha kariere je prišel na progi Bellevard, ki slovi za veliko bolj selektivno in tehnično zahtevno kot Oreiller-Killy, na kateri je nastopal v nedeljo. In prav  prva bo v soboto gostila tretji veleslalom nove sezone, svojevrsten popravni izpit in priložnost za vrhunski rezultat za 24-letnega mladeniča.

Odskočna deska bo Gran Risa

Kranjec, sicer četrti na prvi tekmi sezone v Söldnu, se bo na novo preizkušnjo pripravljal v Alta Badii, med drugim tudi na sloviti progi svetovnega pokala Gran Risa in bližnji ogrevalni progi, ki so jo Italijani pripravili z vodo in tako simulirali podlago za sobotno tekmo. Na treningu bo skušal znova priklicati svojo napadalno naravnanost, medtem ko pa ga po besedah trenerja Klemna Berganta nedeljski odstop na psihološki ravni ni iztiril.

"Nedeljska tekma je pokazala, da Žan še nima smučarske širine, ki bi mu omogočala želeno izvedbo na vsaki progi. A tudi na drugačnih terenih se dviguje. Sobotna tekma bo seveda nekaj povsem drugega. Izhodišče bo dobro, a priložnost bo moral izkoristiti na tekmi. Pokazati bo moral, kaj zna," pravi Bergant.

Nova priložnost za Štefana Hadalina

Kranjcu se je na treningu pridružil tudi Štefan Hadalin, ki po ponesrečenem začetku svetovnega pokala ni blestel niti na skandinavskih tekmah evropskega pokala. Trenerski štab bo skušal raven njegovega smučanja dvigniti s kontinuiranimi treningi na težjih podlagah, obenem pa bo priložnost dobil tudi v Val d'Iseru, kjer bo, tako kot Kranjec, nastopil v obeh disciplinah.

Kanadski program si bodo razdelili Italijani in Norvežani

Pri Mednarodni smučarski zvezi pa so medtem potrdili tudi spremembo koledarja svetovnega pokala. Odpadli program iz Lake Louisa bosta prevzela Santa Caterina in Kvitfjell. Italijansko prizorišče bo 27. decembra gostilo superveleslalom. Norvežani pa bodo 24. 2. 2017 prevzeli smuk.
Ne spreglejte