Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
14. 4. 2017,
13.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Smučarska zveza Slovenije Miha Verdnik Denis Šteharnik Peter Pen Klemen Bergant

Petek, 14. 4. 2017, 13.18

6 let, 6 mesecev

Kdo bo v novi zimi skrbel za slovenske smučarje?

Pomlad smučarskih zaupnic

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Če ne bo večjih presenečenj, bodo na vrhu trenerskih piramid v slovenskem alpskem smučanju tudi v prihodnje ostali šef ženske reprezentance Denis Šteharnik ter Klemen Bergant in Peter Pen, ki sta si razdelila tehnično in hitro ekipo.

Klemen Bergant in Peter Pen ostajata v sedlu. | Foto: Sportida Klemen Bergant in Peter Pen ostajata v sedlu. Foto: Sportida

Slovenske smučarske "barke" se vračajo v domači pristan. Moška ekipa evropskega pokala se je vrnila iz Andore, tehnična vrsta svetovnega pokala iz Bolgarije, končana je tudi sezona na Krvavcu … Ekipe bodo sicer v tem mesecu še naprej skušale izkoristiti evropski sneg, toda s koncem tekmovalnega dela se že po tradiciji začenja obdobje sestav ekip trenerjev in tekmovalcev, programov ter pripadajočih proračunov.

Kot vse kaže, bo to obdobje občutno manj vihravo kot v preteklosti. Že v četrtek se je sestal strokovni svet, 24. aprila je predviden alpski odbor in nato v maju še zbor panoge, po katerem bodo potrjeni vsi programi. Po naših informacijah večjih sprememb v trenerskem kadru pred olimpijsko sezono ne bo, programi pa bodo osredotočeni na najboljše (več dozdajšnjih reprezentantov ni izpolnilo pogojev za reprezentačni status) in pripravo zaledja za nove rodove.

Slivnikova ekipa brez Slivnika  Ana Drev bo ostala pri nespremenjeni trenerski zasedbi.  | Foto: Sportida Ana Drev bo ostala pri nespremenjeni trenerski zasedbi. Foto: Sportida

Taktirko ženske reprezentance, ki je pretežno tehnično obarvana, bo še naprej vihtel Denis Šteharnik. Vloga trenerja ekipe evropskega pokala bo pripadla Igorju Zagerniku, živi pa tudi ideja o C-reprezentanci. Bolj vidna pola ostajata v moški reprezentanci. Tam bo z ekipo za hitri disciplini v še četrto pripravljalno obdobje vstopil Peter Pen, medtem ko tehnični disciplini ostajata domena Klemna Berganta. Veljavno pogodbo ima v žepu tudi trener moške ekipe za evropski pokal Rasto Ažnoh.

Z nadaljnjim sodelovanjem z obstoječim trenerskim kadrom, ki naj bi ga okrepil še kakšen dodaten par rok, skuša vodstvo panoge poskrbeti za delovno kontinuiteto, ki je bila pred leti rakava rana smučarske piramide. Ob tem je zanimivo, da je jedro te strokovne zasedbe ponudil človek, ki se nato v delu ni vključil. Gre za Janeza Slivnika, zdaj uspešnega trenerja v avstrijski reprezentanci. Ta je leta 2014 na pobudo tedanjega predsednik alpskega zbora Dušana Goriška pomagal pri sestavi ekipe, a na koncu slovenskega izziva ni dokončno sprejel.

Več denarja, več glasbe?  Miha Verdnik ima te dni polne roke dela. | Foto: Sportida Miha Verdnik ima te dni polne roke dela. Foto: Sportida

Pri SZS so s komentiranjem priprav programov še zelo skopi, saj še čakajo na dokončno oblikovanje proračuna in proceduralni postopek potrjevanja ekip. Vseeno vodja panoge Miha Verdnik, ki je v zadnjem letu postavil nove temelje in vnesel svež veter, ne skriva optimizma. Prepričan je, da bodo programi za olimpijsko sezono 2017/18 boljši, zajetnejši pa bo tudi proračun. O natančnih številkah pred podpisom vseh pogodb noče govoriti, vseeno pa ne nasprotuje napovedim predsednika alpskega zbora Iztoka Klančnika o približevanju meji dveh milijonov evrov.

"Pospešeno delamo tudi na ravni zaostalih dolgov in likvidnosti. Finančna slika je bolj obetavna. Čaka nas še kar nekaj dela pri pridobivanju sredstev, a zavedamo se, da moramo storiti korak naprej," pravi Verdnik in dodaja, da s sodelavci veliko energije vlaga tudi v podporo mladinskim programom.

 

Ne spreglejte