Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
5. 4. 2017,
15.49

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

Natisni članek

Krzysztof Mietus Stefan Horngacher

Sreda, 5. 4. 2017, 15.49

7 let

Selektor Poljakov Stefan Horngacher presenetil z enim skakalcem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73
Krzysztof Mietus | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Poljska skakalna reprezentanca je v pretekli sezoni postala velika zmagovalka v pokalu narodov, prav tako pa so njeni skakalci osvojili zlato medaljo na nordijskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju. Glavni trener Stefan Horngacher je poskrbel za preporod poljskih skokov, hkrati pa že imenoval člane A-reprezentance za prihodnjo sezono. Presenetljivo se je v družbi najboljših znašel Krzysztof Mietus, ki je šokiran nad selektorjevo odločitvijo.

Kamil Stoch, Maciej Kot, Piotr Zyła, Dawid Kubacki, Stefan Hula, Jakub Wolny in Krzysztof Mietus bodo imeli v prihodnji sezoni status A-reprezentanta v poljski izbrani vrsti.

Če smo imena prvih šestih pričakovali, pa to ne velja za Mietusa, ki v zadnji sezoni sploh ni osvojil točke v celinskem pokalu, prav tako pa ni preskočil kvalifikacij za tekmo svetovnega pokala v Visli.

Avstrijski strokovnjak na čelu poljskih skokov Stefan Horngacher je presenetil vse ljubitelje poljskega skakanja, potem ko ga je uvrstil v A-reprezentanco. Tudi Mietusa samega, ki kaj takega od selektorja ni pričakoval: "Šokiran sem. Dobil sem priložnost, ki jo moram izkoristiti. Pozitivno sem presenečen in hkrati vesel."

Zakaj se je Avstrijec odločil, da mu da priložnost, je pojasnil z naslednjimi besedami: "Vsi vemo, da Krzysztof v sebi nosi velik talent, zato mu dajemo zadnjo priložnost, da bo poleti treniral na najvišji mogoči ravni. Če ne bo prihajal do točk v svetovnem pokalu ali ne bo med najboljšimi tremi v celinskem pokalu, potem v ekipi ne bo več prostora zanj."

Mietus je nekdaj veljal za skakalca, ki bi lahko naredil večji preskok med najboljšimi na svetu. Leta 2008 je na mladinskem svetovnem prvenstvu skupaj s Kotom, Kamilom Kowalom in Lukaszem Rutkowskim osvojil bronasto medaljo na ekipni tekmi mladinskega svetovnega prvenstva, v tisti sezoni pa je prav tako osvojil prve točke svetovnega pokala. Njegova najboljša uvrstitev sega v leto 2013, ko je bil v Klingenthalu enajsti.

Ne spreglejte