Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 8. 2017,
10.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

grand prix Peter Prevc Peter Prevc Goran Janus Rok Justin Anže Semenič Anže Lanišek Anže Lanišek Robert Kranjec Jurij Tepeš Rok Tarman Tilen Bartol Bor Pavlovčič

Torek, 22. 8. 2017, 10.35

6 let, 6 mesecev

Slovenska ekipa za poletno veliko nagrado v Hakubi

Sedem Slovencev v Hakubo, Peter Prevc jo bo izpustil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
rok justin | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Poletna velika nagrada v smučarskih skokih se po treh evropskih postajah seli v Azijo, natančneje v Hakubo. Slovenske barve bo na Daljnem vzhodu zastopalo sedem skakalcev, ki bodo na Japonsko odpotovali v sredo.

Po Wisli na Poljskem, Hinterzartnu v Nemčiji in Courchevelu v Franciji se bodo skakalci na poletni veliki nagradi konec tedna pomerili v Hakubi.

Na Japonskem bosta v soboto in nedeljo dve posamični tekmi. Nastopa na azijskem poletnem Grand Prixu si bo poskušalo priboriti sedem Slovencev, in sicer Anže Semenič, Anže Lanišek, Jurij Tepeš, Robert Kranjec (vsi člani A-reprezentance), Rok Justin (član B-reprezentance), Bor Pavlovčič in Tilen Bartol (oba člana mlade A-reprezentance).

Prevc bo izpustil Japonsko

Tako kot na zadnji postaji v Courchevelu tudi na naslednji ne bo Petra Prevca, ki se je v zadnjem času posvečal treningom in testiranju opreme. V Hinterzartnu, kjer je pristal na 26. mestu, je namreč iz Slatnarjevih presedlal na Fischerjeve smuči. Katerega proizvajalca bo izbral, naj bi bilo znano do konca avgusta.

Peter Prevc bo izpustil Hakubo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Peter Prevc bo izpustil Hakubo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po Hakubi v Rusijo

Spored na japonski veliki nagradi v petek predvideva uradni trening in kvalifikacije za sobotno posamično nočno tekmo, ki je predvidena za ob 11.00 (slovenski čas). Druga tekma bo v nedeljo ob 3. uri zjutraj, kvalifikacije bodo uro prej.

Dva tedna pozneje se bo poletna velika nagrada nadaljevala v Čajkovskem v Rusiji, kjer bo v slovenski ekipi znova nekaj rotacij. Priložnost bo zagotovo dobil tudi Miran Zupančič, ki je na tekmah celinskega pokala v preteklih dneh Sloveniji priskrbel dodatno kvoto za nastope na tekmah najvišje ravni. Dawid Kubacki je na treh tekmah poletne velike nagrade trikrat zmagal. | Foto: Grega Valančič/Sportida Dawid Kubacki je na treh tekmah poletne velike nagrade trikrat zmagal. Foto: Grega Valančič/Sportida

Kubacki, Kubacki, Kubacki ...

Po treh posamičnih tekmah poletne velike nagrade najbolje kaže Poljaku Dawidu Kubackemu, ki je zmagal na prav vseh tekmah. Drugo mesto v seštevku pripada njegovemu rojaku Macieju Kotu, tretje pa Nemcu Stephanu Leyheju. Od Slovencev je najvišje, na 21. mesto, uvrščen Rok Justin.

Program poletne velike nagrade v Hakubi

Petek, 25. avgust
10.00: uradni trening in kvalifikacije

Sobota, 26. avgust
10.00: poskusna serija
11.00: tekma

Nedelja, 27. avgust
2.00: kvalifikacije
3.00: tekma

Ne spreglejte