Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2019,
14.52

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Natisni članek

vlada svetovno prvenstvo poleti svetovni pokal Pokljuka Planica Planica

Četrtek, 6. 6. 2019, 14.52

4 leta, 11 mesecev

Slovenija bo v prihodnjih letih gostila tri velike mednarodne zimskošportne prireditve

Podpora vlade za organizacijo in promocijo treh svetovnih prvenstev v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Planica splošna | Planica bo gostila dva velika dogodka, naslednje leto svetovno prvenstvo v poletih, leta 2023 pa svetovno nordijsko prvenstvo. | Foto Vid Ponikvar

Planica bo gostila dva velika dogodka, naslednje leto svetovno prvenstvo v poletih, leta 2023 pa svetovno nordijsko prvenstvo.

Foto: Vid Ponikvar

Vlada je sprejela predlog namere o sodelovanju in podpori pri izvedbi in promociji svetovnega prvenstva v smučarskih poletih 2020 v Planici, svetovnega prvenstva v biatlonu 2021 na Pokljuki ter svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah 2023 v Planici ter za podpis namere pooblastila resornega ministra za šport Jerneja Pikala.

Slovenija bo v prihodnjih letih gostila tri velike mednarodne zimskošportne prireditve: svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Planici v letu 2020, svetovno prvenstvo v biatlonu na Pokljuki v letu 2021 in svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah v Planici v letu 2023.

Slovenijo predstaviti v najboljši luči

Vlada in Smučarska zveza Slovenije želita našo državo predstaviti kot okolju in razvoju prijazno, turistično privlačno, inovativno, gospodarstvu in tujim investicijam naklonjeno ter predvsem športno uspešno destinacijo, z obsežnimi izkušnjami in znanji na področju organizacije velikih športnih dogodkov, izhaja iz gradiva, ki so ga poslali po današnji seji vlade.

Pokljuka bo prizorišče svetovnega biatlonskega prvenstva leta 2021. | Foto: Vid Ponikvar Pokljuka bo prizorišče svetovnega biatlonskega prvenstva leta 2021. Foto: Vid Ponikvar

Sledijo posamični dogovori med ministrstvi in SZS 

Vlada je obenem sklenila, da ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ministrstvo za infrastrukturo, ministrstvo za okolje in prostor, ministrstvo za notranje zadeve, ministrstvo za obrambo, ministrstvo za zdravje in ministrstvo za zunanje zadeve za izvedbo namere najkasneje v šestih mesecih pristopijo k sklenitvi posamičnih dogovorov s Smučarsko zvezo Slovenije.

"Z dogovori bodo morali v okviru svojih zakonskih pristojnosti ter v okviru zmožnosti finančnih in kadrovskih resursov natančneje opredeliti aktivnosti, časovnico in vire za zagotovitev vseh pogojev za uspešno izvedbo omenjenih treh svetovnih prvenstev. S temi dogovori bodo morala ministrstva seznaniti vlado in ministrstvo, pristojno za šport," je zapisano v sporočilu po seji vlade.

Preberite še:

Enzo Smrekar
Sportal Smrekar: Panoge porabile manj ali ravno toliko, kolikor je bilo na voljo
Ilka Štuhec
Sportal Potrjene slovenske alpske reprezentance za naslednjo sezono
Peter Gerdol
Sportal Slovenec, ki prevzema vajeti svetovnega ženskega smučanja
olimpijske igre
Sportal ZOI 2026 v Italiji s 83-odstotno podporo javnosti
slovenski navijači
Sportal Največja navijaška romanja, kar jih je videla Slovenija
Ne spreglejte