Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 11. 2020,
11.38

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Wisla Andreas Wellinger

Torek, 17. 11. 2020, 11.38

3 leta, 5 mesecev

Andreas Wellinger bo po marcu 2019 spet tekmoval

Po dolgem premoru se vrača olimpijski prvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Stefan Horngacher | Avstrijski strateg, ki vodi Nemce, Stefan Horngacher je določil sedmerico za začetek nove sezone svetovnega pokala. | Foto Sportida

Avstrijski strateg, ki vodi Nemce, Stefan Horngacher je določil sedmerico za začetek nove sezone svetovnega pokala.

Foto: Sportida

Selektor nemške reprezentance v smučarskih skokih Stefan Horngacher je tri dni pred začetkom nove sezone svetovnega pokala določil sedmerico, na katero bo računal na prvih tekmah. Po daljši odsotnosti in vračanju po poškodbi bo znova nastopil olimpijski prvak Andreas Wellinger, ki je v svetovnem pokalu zadnjič skakal marca 2019.

Peter Prevc
Sportal "Nekaj želim narediti in ne hoditi siten ter brez volje"

Poljska Wisla bo konec tedna gostila uvod v novo sezono smučarskih skokov. Nemci bodo imeli, podobno kot Slovenci, pravico nastopa s sedmimi skakalci. Dodatno kvoto jim je poleti priskakal Martin Hamann. Ob njem bo Stefan Horngacher na Poljskem računal še na najbolj vroči železi Markusa Eisenbichlerja in Karla Geigerja, Severina Freunda, Piusa Paschkeja, Constantina Schmida in povratnika po poškodbi Andreasa Wellingerja.

Zadnji se je za zadnje mesto boril z Davidom Sieglom in Richardom Freitagom, s katerima naj bi bil na podobni ravni, a je tokrat dobil prednost pred rojakoma.

Karl Geiger je bil najmočnejši nemški adut, končal je na drugem mestu v skupnem seštevku. Zaostal je le za Stefanom Kraftom. | Foto: Sportida Karl Geiger je bil najmočnejši nemški adut, končal je na drugem mestu v skupnem seštevku. Zaostal je le za Stefanom Kraftom. Foto: Sportida

Wellinger je na olimpijskih igrah v Pjongčangu zablestel z olimpijskim zlatom na individualni tekmi na normalni skakalnic in dvema olimpijskima srebroma (individualna tekma na veliki skakalnici in ekipna tekma), a imel pozneje precej smole. 

Junija 2019 si je na treningu v Avstriji ob padcu strgal kolenske vezi in izpustil vso zadnjo sezono. Ko je že kazalo, da se bo spomladi vrnil na skakalnice, pa je moral na nov poseg, saj si je na počitnicah v Avstraliji med deskanjem zlomil levo ključnico. A kot kaže, je 25-letnik po letu tekmovalne odsotnosti pripravljen na vrnitev.

Domen Prevc
Sportal Bertoncelj povedal, kdo bo potoval v Vislo, Domen Prevc ima posebno karto #video
Olimpijski prva Andreas Wellinger se vrača po letu prisilnega počitka. | Foto: Reuters Olimpijski prva Andreas Wellinger se vrača po letu prisilnega počitka. Foto: Reuters

Ljubljenec nemškega občinstva se želi spet vrniti v skakalni vrh, Horngacher pa pri tem opozarja, da bo treba iti korak za korakom. "Še vedno mu primanjkuje nekoliko fizične moči. Potrebuje čas, od njega ne bomo pričakovali preveč. Njegov cilj je, da prihodnje leto spet doseže najvišjo raven, letos pa bo treba sprejeti nekaj kompromisov," je o varovancu, ki se je po vseh težavah s poškodbami nekoliko umaknil od medijev in se iz mesta preselil na deželo, dejal avstrijski strateg.

Spored v Wisli se bo začel s petkovimi večernimi kvalifikacijami (18.00) za nedeljsko posamično tekmo (16.00), v soboto bo na sporedu ekipna preizkušnja (16.00).

Preberite še:

Jaka Hvala
Sportal Slovo od skokov je bilo neizbežno, zdaj uživa v povsem drugačnem svetu
Oberstdorf
Sportal Nordijsko SP z 2000 do 2500 gledalci

 
Ne spreglejte