Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
1. 3. 2009,
15.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2009, 15.58

8 let

Planinšek: Deseterica je vrhunski rezultat

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Glavnemu trenerju slovenske moške reprezentance Urbanu Planinšku se je po finalu podkorenskega slaloma od srca odvalil velik kamen, saj je Bernard Vajdič preprečil popolno domačo blamažo.

''Vsaka uvrstitev med najboljših deset na tekmi svetovnega pokala je vrhunski dosežek,'' se je desetega mesta Bernarda Vajdiča kot edine svetle slovenske točke na 48. pokalu Vitranc v uvodnem delu svoje krajše analize oklenil Urban Planinšek. Glavni trener moške vrste je bil navdušen nad dejstvom, da je prvi slovenski slalomist do deseterice po Alta Badii, Bormiu, Kitzbühlu in Schladmingu naposled prišel tudi na domači tekmi. ''Zanj je bila ta tekma zelo težka, saj je imel na vitranški strmini pred tem kar nekaj težav. Njegov nastop si vsekakor zasluži visoko oceno. Navsezadnje tudi stopničke niso bile prav daleč,'' pravi Planinšek, ki pa vseeno priznava, da zgolj en finalist na dveh domačih tekmah že drugo leto zapored (lani je čast reševal Mitja Dragšič) ne more zadovoljiti niti dela smučarske javnosti z najbolj skromnimi pričakovanji. ''Dejstvo, da je do točk prišel le en tekmovalec, je vsekakor negativni del ocene. Pozitivni pa je deseterica, s katero se denimo lani nismo mogli pohvaliti.''

Pokal Vitranc je znova potrdil, da je slovenski veleslalom skorajda v celoti odvisen od Aleša Gorze, tudi v slalomu pa Vajdič, Mitja Dragšič in tokrat poškodovani Mitja Valenčič še niso dočakali družbe mlajšega dela ekipa. Slednji je trenutno še vedno daleč od lovcev na točke svetovnega pokala. ''Če bi sodili le po Kranjski Gori, potem bi hitro sklenili, da so še dokaj daleč. A rezultati v evropskem pokalu so dokaz, da napredujejo. Vem pa, da jih to točk čakata še kakšen preskok ali dva. Lep primer je Miha Kürner. V soboto je bil celo šesti v srednjem delu, a je v zgornjem delu in strmini zaostal. Tudi pri drugih določeni segmenti veliko obetajo. Upam, da bodo v prihodnji sezoni dozoreli in se približali točkam. Dejstvo je, da potrebujemo še kakšnega tekmovalca, ki se bo pridružil vodilnim,'' priznava Planinšek, ki je na uho ujel tudi Dragšičevo razmišljanje o smiselnosti nadaljevanja kariere. ''Upam, da bo o tem razmislil in ocenil, da je vredno ostati. Gre za velike odločitev. Razumem, da mu je težko. Hkrati pa upam, da bo to izjavo še prespal. Navsezadnje na vrata trkajo olimpijske igre, poleg tega pa je saniral poškodovano koleno do te mere, da lahko normalno trenira in tekmuje,'' meni prvi mož moške ekipe.

Ne spreglejte