Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
27. 3. 2021,
11.35

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,32

3

Natisni članek

Domen Prevc Žiga Jelar Peter Prevc Peter Prevc Bor Pavlovčič Letalnica bratov Gorišek Planica Planica

Sobota, 27. 3. 2021, 11.35

3 leta, 1 mesec

PLANICA, SMUČARSKI SKOKI, EKIPNA TEKMA

Veter imel v Planici svoje načrte, Slovenija do odpovedi v vodstvu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,32

3

Bor Pavlovčič | Bor Pavlovčič in Peter Prevc sta poletela na ekipni tekmi in Slovenijo popeljala na prvo mesto, vendar je nato veter odpihnil preizkušnjo. | Foto Bobo

Bor Pavlovčič in Peter Prevc sta poletela na ekipni tekmi in Slovenijo popeljala na prvo mesto, vendar je nato veter odpihnil preizkušnjo.

Foto: Bobo

Ekipna tekma na Letalnici bratov Gorišek v Planici je bila zaradi premočnega vetra odpovedana. Organizatorji tekmovanja so se kar nekaj časa trudili, da bi izpeljali vsaj eno serijo, a je bil veter premočan, da bi tekmo lahko nadaljevali. Do prekinitve je bila Slovenija, za katero sta svoj nastop opravila Bor Pavlovčič in Peter Prevc, celo na prvem mestu. V nedeljo bo po novem dvojni program - ob 9. uri bo ekipna tekma z eno serijo, ob 10.30 pa posamična preizkušnja z dvema poletoma.

Po besedah slovenskega trenerja Roberta Hrgote je bila tudi večina trenerjev za to, da se tekma odpove. Na koncu so jih organizatorji le uslišali in tekmovanje odpovedali.

Zadnji se je po planiški velikanki spustil Antti Aalto, ki je bil prvi v tretji skupini skakalcev. Od naših sta se po Letalnici bratov Gorišek spustila le Bor Pavlovčič, ki je pristal pri 220 metrih (203,3 točke), in Peter Prevc, ki je v prvi seriji skočil 202,5 metra (175,1 točke). Na vrhu sta ostala Žiga Jelar in Domen Prevc. Trener nemške ekipe je že pred odpovedjo svoje tekmovalce umaknil z letalnice. Slovenija je imela po dveh serijah vodilni položaj. Druga Avstrija je zaostajala 5,4, tretja Poljska 9,6 in četrta Nemčija 31,9 točke.

"Največji osmoljenci smo bili mi"

V nedeljo je bila po prvotnem programu na sporedu posamična tekma, po novem pa bomo videli kar dve preizkušnji. Vodstvo tekmovanja se je z lokalnim organizacijskim komitejem dogovorilo, da bo ob 9. uri ekipna tekma z eno serijo, ob 10.30 pa še zadnje dejanje sezone,  ki ga bo predstavljala posamična preizkušnja z najboljšimi 40 skakalci v sezoni.

Robert Hrgota | Foto: Bobo Foto: Bobo

"Morda smo bili največji osmoljenci mi. Kazalo nam je dobro. Proti naravi ne moremo ničesar narediti, tudi ne proti močnemu vetru. Upam, da bo jutri boljše," je po sobotnem dnevu ob Letalnici bratov Gorišek dejal Hrgota in se dotaknil vetrovnih razmer: " Nanje gledam, kot gledajo na to vse ekipne letos v tej sezoni. Na koncu vedno potem zmanjka za zmagovalni oder. Danes celo zelo veliko. Žirija je sprejela odločitev. Očitno ni bilo dovolj varno nadaljevati. Verjamem, da jim bo jutri uspelo izvesti ekipno tekmo namesto poskusne serije, ker je to želja vseh."

Brez stopničk na ekipnih tekmah, v nedeljo dodatna priložnost

Slovenski skakalci se v tej sezoni na ekipnih tekmah niso proslavili. Četrto mesto v Zakopanah in dvakrat šesto mesto je vsa bera v svetovnem pokalu. Na domačem svetovnem prvenstvu v poletih v Planici so bili naši orli prekratki za uvrstitev na oder za zmagovalce in tekmovanje končali na četrtem mestu. Na nordijskem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu je slovenska zasedba prišla do petega mesta.

Danes je tako napočil čas, da popravijo vtis, spremenijo tok in da se četverica Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Žiga Jelar in Domen Prevc zavihti na zmagovalni oder. Ker skoki niso na pravi ravni, glavni trener Robert Hrgota v moštvo ni uvrstil našega najboljšega v svetovnem pokalu Anžeta Laniška. Bili so na dobri poti, a je veter imel svoje načrte. Bo drugače jutri, ko bodo pod streho skušali pospraviti odpadlo sobotno tekmo?

Anže Semenič
Sportal Nejevoljen zaradi odločitve o sestavi ekipe

 

Planica, ekipna tekma, 1. serija

 
Ne spreglejte