Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 9. 2017,
20.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

2

Natisni članek

Peter Slatnar Peter Prevc Peter Prevc smučarski skoki EuroBasket 2017 arbitraža NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 14. 9. 2017, 20.05

6 let, 6 mesecev

Peter Slatnar po odločitvi Petra Prevca, da bo v novi sezoni tekmoval na smučeh Fischer

Peter Slatnar: Ne gojim nobenih zamer, svet se ne bo podrl #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

2

Peter Prevc Peter Slatnar | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Na to gledam kot na poslovno odločitev, ne na osebno stvar. Nekaj grenkega priokusa je, a to mi daje spodbudo, da se še naprej posvečam delu na smučeh. Želim, da bi bile tako dobre, da se bodo najboljši vrnili. Petru želim, da se čim prej vrne na stara pota," je odločitev Petra Prevca, da Slatnarjeve smuči zamenja za Fischerjeve, komentiral gorenjski podjetnik.

Na četrtkovem treningu na skakalnici Bauhenk pod Šmarjetno goro v Kranju, kjer pred nedeljskim odhodom na trening v Vislo trenirajo naši orli, je bil v ospredju Peter Prevc.

Najboljši smučarski skakalec sezone 2015/16 je potrdil, da bo v olimpijsko sezono skočil z novim opremljevalcem smuči. "Osredotočil sem se na smuči, s katerimi sem se bolje počutil v zraku, ki so mi v zraku bolj ustrezale in s katerimi sem lažje treniral. Eden ključnih dejavnikov je bila tudi stabilnost smuči v zraku," je o tem, da bo smuči Petra Slatnarja zamenjal za Fischerjeve, dejal skakalec iz Dolenje vasi.

Trening si je ogledal tudi Slatnar, ki je testiranje novih smuči pričakoval že pred časom: "Nekako se je že kakšni dve leti v glavi Petra in samega štaba kuhalo, da je treba poskusiti tudi kakšen material, ki ga proizvajajo čez mejo. Zanimalo jih je, kaj znajo narediti sosedje. Peter se je odločil prestopiti na Fischerjeve smuči … Večna težava, predvsem naših tekmovalcev, je bila hitrost. Pokazalo se je, da je enaka naši, a morda Petru ta trenutek za njegov način skakanja bolj ustrezajo Fischerjeve smuči."

Dali so vse od sebe, da bi ostal na Slatnarjevih smučeh

"Svet se ne bo podrl," ob odhodu Prevca k Fischerju pravi Slatnar. | Foto: Siol.net/ A. P. K. "Svet se ne bo podrl," ob odhodu Prevca k Fischerju pravi Slatnar. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Kot pravi slovenski proizvajalec skakalnih smuči, fantov med poletjem nočejo gnjaviti in jih vleči za rokav, sploh če jim ne gre. Takrat so že najmanjše stvari zanje lahko zelo moteče. Kljub temu so pri Prevcu poskušali narediti vse, da bi ostal na njihovih smučeh.

"Od sebe smo dali 120 odstotkov, naredili smo 20 parov različnih smuči zanj, a je nekako te smuči, ki jih ima zdaj, ocenil za nekaj več. Imeli smo še dva preizkuševalca, ki sta preizkusila opremo, tako da smo vedeli, kaj lahko pričakuje. Na koncu je potrdil (Peter Prevc, op. a.), da so zadnje smuči, ki jih je dobil, primerljive s Fischerjevimi, a zdaj ni več časa, sezona je tukaj, začel jo bo na drugih smučeh. Svet se zato ne bo podrl," je novinarjem razlagal Slatnar.

Spodbuda za nadaljnje delo "To mi daje spodbudo, da se še naprej posvečam delu na smučeh. Želim, da bi bile tako dobre, da bodo najboljši povpraševali po njih." | Foto: Bojan Puhek "To mi daje spodbudo, da se še naprej posvečam delu na smučeh. Želim, da bi bile tako dobre, da bodo najboljši povpraševali po njih." Foto: Bojan Puhek

Petrove odločitve ne jemlje osebno, pač pa kot poslovno, saj Prevc pred olimpijsko sezono in sezono svetovnega prvenstva v poletih verjame, da je takšna odločitev najboljša.

"Na to gledam kot na poslovno odločitev, ne na osebno stvar. Nekaj grenkega priokusa je, a to mi daje spodbudo, da se še naprej posvečam delu na smučeh. Želim, da bi bile tako dobre, da se bodo najboljši vrnili. Petru želim, da se čim prej vrne na stara pota. Seveda bo moral še kaj narediti pri tehniki in sebi. Mi mu bomo stali ob strani, kot smo mu do zdaj, z vsem servisom. Ne gojim nobenih zamer, gre za športno odločitev."

Peter Slatnar o odločitvi Petra Prevca:

S prvim poletom zadovoljni

"Kar nekaj rezultatov lahko pokažemo po enem letu dela, treba pa bo še ogromno postoriti."  | Foto: Sportida "Kar nekaj rezultatov lahko pokažemo po enem letu dela, treba pa bo še ogromno postoriti." Foto: Sportida

"Pretekli konec tedna, ko so bila tekmovanja na vseh štirih ravneh, smo pobrali vse zmage. Bili smo stoodstotni. Tudi podatki o hitrosti na naših smučeh, na katero je letelo nekaj očitkov, so dobri. Glasder in Johansson sta vedno pri vrhu po hitrosti. To pomeni, da imamo najhitrejše smuči, a nekateri zaradi svoje tehnike vožnje po naletu ne morejo dosegati najvišje hitrosti. Niti s Fischerjevimi smučmi ne. Tudi svetovni rekord, ki je sicer veljal kratek čas, je bil dosežen na naših smučeh. Kar nekaj rezultatov lahko pokažemo po enem letu dela, treba pa bo še ogromno postoriti," je Slatnar zadovoljen z zadnjo sezono.

Veseli ga tudi, da se vse več mladih fantov iz B- in C-reprezentanc odloča za Slatnarjeve smuči. "Letos smo pridobili okoli deset Nemcev, za katere vemo, kako konservativni so in da le redko pogledajo kaj, kar je južno od njihove meje."

Ne spreglejte