Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
30. 7. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90

Natisni članek

smuči grand prix Nejc Frank Slatnar Peter Prevc Peter Prevc

Nedelja, 30. 7. 2017, 10.30

6 let, 7 mesecev

Peter Prevc se bo odločil do konca avgusta

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90
Peter Prevc | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Na drugi postojanki poletnega grand prixa je prvi mož slovenske skakalne reprezentance Peter Prevc osvojil 26. mesto, prvič pa smo ga na uradni tekmi videli na delu s tujim opremljevalcem smuči. Katerega proizvajalca bo izbral za olimpijsko sezono, bomo izvedeli v avgustu.

Na drugi posamični tekmi poletnega grand prixa v Hinterzartnu je bil Peter Prevc edini predstavnik slovenske A-reprezentance, ob njem pa so nastopali člani B-ekipe. Trojici Rok Justin (13. mesto), Miran Zupančič (17.) in Andraž Pograjc (30.) se je uspelo prebiti med dobitnike točk, kar je uspelo tudi Prevcu, ki pa z doseženim 26. mestom ni mogel biti zadovoljen.

"Vesel sem za B-ekipo. Fantje so pokazali zelo dobre skoke, zlasti Rok in Miran. Konec koncev tudi Andraž Pograjc za osvojeno točko, potem ko je saniral poškodbo gležnja," je iz Hinterzartna sporočil Nejc Frank, ki je bil ob odsotnosti Gorana Janusa prvi mož stroke v tem nemškem skakalnem središču.

Skok Petra Prevca s Fischerjevimi smučmi

Junak zime 2015/16 je tokrat nastopil s Fischerjevimi smučmi, kar je bila novost, saj je pred tem vselej skakal s smučmi slovenskega proizvajalca – Elan in Slatnar. A to še ne pomeni, da bo s Fischerjevimi smučmi tudi skakal v olimpijski sezoni, saj bo še naprej preizkušal. "V avgustu bo še naprej testiral tako Slatnarjeve kot Fischerjeve smuči, nato pa se bo enkrat do konca avgusta odločil, s katerimi bo nastopal v zimski sezoni," pravi Frank.

Trudijo se, da bi odpravili težave v radiusu

Nejc Frank je bil ob odsotnosti glavnega trenerja Gorana Janusa mož, ki je vodil ekipo na tekmi grand prixa v Courchevelu. | Foto: Vid Ponikvar Nejc Frank je bil ob odsotnosti glavnega trenerja Gorana Janusa mož, ki je vodil ekipo na tekmi grand prixa v Courchevelu. Foto: Vid Ponikvar Nato se je dotaknil Petrovih skokov v Hinterzartnu, ki nista bila prava: "Težave ima pri prehodu v radiusu. V finalu se mu je prikradla ta napaka, kar je zadostovalo za 26. mesto. V radiusu ga malce preveč zabije in nato ni pravega naskoka. Čaka nas še delo, se pa moramo držati načrta, ki smo si ga zadali pred sezono. Najbolj pomembna bo zima."

Naslednja postojanka grand prixa bo francoski Courchevel, kjer se bodo priključili tudi preostali prvokategorniki Robert Kranjec, Anže Lanišek, Anže Semenič in Jurij Tepeš. "V Courchevel gremo že v torek, 8. avgusta in bomo opravili štiri treninge. Ob Zupančiču bo verjetno tam skakal še Justin," je proti drugemu tednu avgusta pogledal Frank.

Zato pa so v karavani smučarskih skokov vse oči uprte v Poljake, ki skačejo izjemno. V Hinterzartnu so imeli med prvo deseterico kar šest skakalcev, od tega tri med prvo četverico. Veliki zmagovalec je še drugič zapored postal Dawid Kubacki: "Odlično so. Videti je, da so v formi, skoke pa kažejo na visoki ravni. Prav tako zelo dobro realizirajo tekme. Lahko jim le čestitamo."

Ne spreglejte