Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
21. 1. 2017,
20.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Goran Janus Jernej Damjan Jurij Tepeš Domen Prevc

Sobota, 21. 1. 2017, 20.30

6 let, 6 mesecev

Peter Prevc razred zase. Ali bo veliki borec Jurij zmožen stopiti na skakalnico?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

Foto: Sportida

Ekipna tekma v Zakopanah je v slovenski skakalni tabor prinesla zadovoljstvo. Naši orli so osvojili tretje mesto, spodbudna novica pa je, da je blestel povratnik Peter Prevc, ki je imel med vsemi najboljši dosežek. Jurij Tepeš ima zdravstvene težave, zato je njegov nedeljski nastop negotov.

Nemški skakalci so na ekipni tekmi v Zakopanah vzeli približno 40 tisoč poljskim navijačem veliko zadoščenje. Kljub odsotnosti prvega moža Severina Freunda so se veselili zmage, za njimi so bili domači matadorji na čelu s Kamilom Stochom, tretji pa slovenski skakalci.

Jurij Tepeš, Peter Prevc, Jernej Damjan in Domen Prevc so vlekli slovenski voz na oder za zmagovalce.

Izjemni predstavi v obeh serijah je zrežiral povratnik Peter Prevc, ta je pred tem za krajši čas odpotoval na Tenerife, kjer si je odpočil. Že na petkovih trening skokih in kvalifikacijah je pokazal, da se spet vrača na tiste tirnice, po katerih se je vozil v zadnji sanjski sezoni.

Sobotni intervju s Cenetom Prevcem, ki je največji "diler" v reprezentanci

Na tekmi je imel z obema skokoma daleč najboljši dosežek med vsemi. Če bi vse rezultate šteli za posamično tekmo, bi mu bil najbližje Poljak Piotr Zyla, ki pa bi zaostal za kar 11,2 točke.

Rezultati ekipne tekme v Zakopanah

1. Nemčija             1116,3 točke
(Markus Eisenbichler, Stephan Leyhe, Andreas Wellinger, Richard
Freitag)
2. Poljska             1111,2
(Piotr Žyla, Maciej Kot, Dawid Kubacki, Kamil Stoch)
3. Slovenija           1101,7
(Jurij Tepeš, 129,5 in 120,5 m, 248,6, Peter Prevc 137,5 in 134,5 m,
297,7, Jernej Damjan 125,5 in 134 m, 275,1, Domen Prevc 129 in 133 m,
281,3)

4. Avstrija            1092,5
5. Norveška            1066,1
...

Peter Prevc: To je to, zaradi česar uživam v skokih, vesel sem, da imam take predstave

Peter v skokih spet uživa. | Foto: Sportida Peter v skokih spet uživa. Foto: Sportida "Po prvi tekmi sem seveda zelo zadovoljen. Po dolgem času so moji skoki takšni, da sem v zraku tudi užival. Da nisem samo padal, ampak sem imel tudi še kaj od zraka, od skakalnice. To je to, zaradi česar uživam v skokih, vesel sem, da imam take predstave,"  je bil prvi mož zadnje zime vesel po sobotni ekipni tekmi.

O tem, da je imel najboljši dosežek, je povedal naslednje: "Seštevek za posamezno tekmo je, če bi danes računali to, seveda ugoden. Te informacije so mi takoj posredovali, ampak ti nič ne prinesejo. So le potrditev, da vidiš, da če se potrudiš, zmoreš in si lahko pri vrhu. Po drugi strani pa je treba biti umirjen, spočit in skakati z glavo."

Skakalci so v Zakopanah zakorakali v drugo polovico sezone. Peter je od lanskih dosežkov krepko oddaljen, a ima še nekaj ciljev, ki bi jih lahko dosegel: "Moji cilji so predvsem prikazovati take skoke, kot sem jih danes. Da sem lahko umirjen na skakalnici, da imam v glavi vizijo, kako naj bi bil videti skok, in da ga potem izvedem. To je to, da v zraku uživam." 

Janus vesel zaradi skokov, velikega borca Jurija v nedeljo morda ne bo

Jurij Tepeš je skakal bolan, ni pa še jasno, ali bo skakal tudi v nedeljo. | Foto: Vid Ponikvar Jurij Tepeš je skakal bolan, ni pa še jasno, ali bo skakal tudi v nedeljo. Foto: Vid Ponikvar S predstavami slovenskih orlov je bil zadovoljen tudi prvi mož stroke Goran Janus, ki daje ekipnim uspehom vedno veliko veljavo.

"Za Petra je bilo že na začetku treningov v Kranju pomembno, da je začel dobro skakati. Skoki so bili takoj boljši, tukaj pa dela vse skoke zelo dobre in zato sem vesel. Jurijevi skoki so bili danes posledica bolezni, a je pravi borec, glede na njegovo počutje je odskakal dobro. Jernejev finalni skok je bil odličen, podoben kot v kvalifikacijah. Domna je treba vprašati, kako bo skakal jutri. Danes je sestavil dva lepa skoka, ima še določene rezerve in to bomo poskušali jutri še popraviti. Jutri je tekma, nov dan, sedem naših na štartu. Videli bomo, kako bo z Jurijem. Morda bo tekmo zaradi bolezni moral izpustiti. Sicer pa gremo v boj za stopničke!"

Nedeljska posamična tekma v Zakopanah se bo začela ob 16. uri.

Ne spreglejte