Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
27. 1. 2017,
10.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc

Petek, 27. 1. 2017, 10.05

6 let, 7 mesecev

Peter Prevc občutil tisti pravi adrenalin

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Foto: Sportida

Slovenski privrženci skokov so pretekli konec tedna pozdravili vrnitev Petra Prevca, ki si je vzel kratek premor, da se je umaknil od vsega vrveža in umiril glavo. V Zakopanih je spet začutil veselje v zraku. Posamična tekma se sicer ni razpletla po njegovih željah in pričakovanjih, saj se mu je zgodilo tisto, česar se kot skakalec večkrat boji, a mu je Poljska vseeno vzbudila optimizem in ga pomirila, saj je na ekipni tekmi blestel.

Prvi mož zadnje zime Peter Prevc je po Bischofshofnu odpotoval na krajši oddih, saj je imel polno glavo vsega, skoki na skakalnici pa so bili vse prej kot takšni, kot si jih je zamišljal.

Oddih na Tenerifu mu je dobro del, saj je že na treningih v Kranju in nato prva dva dneva v Zakopanih, kjer je nizal najboljše skoke med vsemi, spet kazal pravi obraz.

"Skočil sem daleč. Ob takšnih skokih gre adrenalin skozi tebe in si zadovoljen."

"Prvi skok na ekipni tekmi je bil tisti, za katerega delaš." | Foto: Sportida "Prvi skok na ekipni tekmi je bil tisti, za katerega delaš." Foto: Sportida Na ekipni tekmi, na kateri je Slovenija osvojila tretje mesto, je bil med vsemi skakalci najboljši: "Prvi skok na ekipni tekmi je bil tisti, za katerega delaš. Skočil sem daleč. Ob takšnih skokih gre adrenalin skozi tebe, zadovoljen si in greš lahko pomirjen iz izteka skakalnice."

Ali je bil presenečen, da je po vrnitvi tako hitro našel občutke? "Morda malce, ker je šlo tekoče in brez težav, ampak v nedeljo se je potem obrnilo. Nisem se mogel hitro veseliti. Že v Kranju prejšnji teden je lepo kazalo, česar nisem pričakoval. V glavi sem skušal imeti nekaj bistvenih stvari, na katere moraš biti pozoren."

V nedeljo se mu posamična tekma ni izšla po načrtih (13. mesto), a ve, kje je storil napako: "Zgodilo se je tisto, česar se kot skakalec večkrat bojim. Glava je odigrala svojo vlogo. Pri skokih glava odloča o tem, ali boš prvi ali trinajsti. Pri meni je glava narobe odigrala. V poskusnem skoku sem videl, da lahko nekaj izboljšam, a sem bil potem neuspešen, ker sem šel v drugo smer. Pokvaril sem si lepo možnost za dobro uvrstitev. Tudi pri drugem skoku zato ni bilo takšne sproščenosti."

"Zakopane so mi vzbudile optimizem in pomirjenost"

"Moraš biti strog do sebe. Kam pa prideš, če nisi?" | Foto: Sportida "Moraš biti strog do sebe. Kam pa prideš, če nisi?" Foto: Sportida A to ga ni vrglo iz tira, saj so bile Zakopane pozitivna zgodba. Že na naslednji postojanki v Willingenu - danes ob 18. uri bodo kvalifikacije - bo poskušal vse skupaj nadgraditi. O tem, da mu skakalnica v Nemčiji ustreza, smo se lahko v preteklosti že prepričali. Lani je na primer konkurenco v tem nemškem skakalnem središču dobesedno deklasiral.

"Zakopane so mi vzbudile optimizem in pomirjenost. Po Bischofshofnu je bilo v glavi preveč stvari. Sploh nisem vedel, da je v njej toliko prostora. Vse se je teplo. V Zakopanih je bilo v glavi le nekaj stvari. Užival sem v zraku," razlaga najstarejši od bratov Prevc. Pravi, da o ciljih zdaj težko govori, se pa iz dneva v dan trudi, da bi bil čim boljši.

Za konec dodaja, da bo tudi v prihodnje strog do sebe: "Moraš biti. Kam pa prideš, če nisi? Če si športnik, moraš biti zahteven, sicer se hitro izgubiš v povprečju, česar od sebe ne pričakujem."

Ne spreglejte