Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 2. 2017,
18.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,10

Natisni članek

Jurije Tepeš svetovno prvenstvo Lahti 2017 Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc

Torek, 28. 2. 2017, 18.29

6 let, 7 mesecev

Svetovno prvenstvo v Lahtiju, trening

Konec svetovnega prvenstva za Domna Prevca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,10
domen prevc lahti trening | Foto Reuters

Foto: Reuters

Domen Prevc se poslavlja s svetovnega prvenstva v Lahtiju. Slovensko ekipo za sredine kvalifikacije za tekmo na veliki skakalnici sestavljajo Peter Prevc, Jurij Tepeš, Anže Lanišek in Jernej Damjan, zadnji je s 120,5 metra med Slovenci danes skočil najdlje.

Drugega uradnega treninga pred sredinimi kvalifikacijami na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu v Lahtiju se ni udeležilo kar nekaj skakalcev. Poleg Petra Prevca so vsaj po en skok izpustili Nemca Andreas Wellinger in Richard Freitag, Avstrijca Michael Hayböck in Manuel Fettner, Poljaka Kamil Stoch in David Kubacki ter še nekateri.

Goran Janus je na vrhu naleta tako imel štiri skakalce, že po prvem skoku pa je ostal samo s tremi. Domen Prevc je s 76 metri končal letošnje svetovno prvenstvo, ki mu ne bo ostalo v najlepšem spominu. Odločitev strokovnega vodstva je, da Domen prihaja domov, kjer bo v miru znova poskušal najti tiste občutke, ki jih je imel na začetku sezone. Slovenija se bo v kvalifikacije za tekmo podala s četverico Peter Prevc, Jurij Tepeš, Anže Lanišek in Jernej Damjan.

Jurij Tepeš se je ekipi pridružil kot zadnji. | Foto: Reuters Jurij Tepeš se je ekipi pridružil kot zadnji. Foto: Reuters

Udarec po glavi

"Kaj pa vem, če povem po pravici, sem se tukaj imel, če odštejem skoke, čisto dobro. Res je, da nisem užival v skokih, a nekaj sem zase le naredil. Mogoče pa je to dobra izkušnja zame, nekaj se bo iz teh skokov treba naučiti. Mene je še vsako leto takole udarilo po glavi, ampak letos žal nisem imel priložnosti, da bi odšel domov in treniral," je v izjavi za Smučarsko zvezo Slovenije dejal najmlajši iz dinastije Prevc.

"Lani sem imel precej odmora med sezono in sem lahko opravil kar nekaj treninga, zato je tudi lažje steklo. Letos pa sem tukaj, vseskozi sem vam na očeh, vedno me lahko vprašate o vsakem skoku. Tako je naneslo, da je to nesrečen kraj tukaj na svetovnem prvenstvu. Podpiram pa Goranovo odločitev, da grem čim prej domov in da opravim čim več treningov," je po zadnjem skoku letos v Lahtiju povedal Domen.

Jernej Damjan (desno) se bo tudi potegoval za vstopnico na tekmo. | Foto: Reuters Jernej Damjan (desno) se bo tudi potegoval za vstopnico na tekmo. Foto: Reuters

Kako je šlo komu?

V prvi seriji za trening je bil najboljši Slovenec Tepeš s 119 metri in deveto oceno, zelo solidna sta bila tudi Damjan s 114 metri ter 16. oceno in Lanišek s 113 metri in 19. oceno. Najboljši je bil Norvežan Andreas Stjernen s 127 metri, še dva metra dlje pa je v močnem vzgorniku skočil Johan Andre Forfang, ki pa je imel šesto oceno. Edini, ki je zaradi vetra dobil pribitek točk, je bil Stefan Kraft s 115,5 metra, imel pa je četrto oceno. 

Od Slovencev je bil tudi v drugi seriji najdaljši Tepeš s 119,5 metra in sedmo oceno, Damjan je s 115 metri imel 23. oceno, Lanišek pa s 104,5 metra 39. Najdaljši je bil tokrat res Stjernen s 129,5 metra. V tretji seriji je s 131,5 metra daljavo dneva postavil Kraft, slovensko daljavo dneva je s 120,5 metra postavil Damjan, Lanišek je pristal pri 100,5 metra, Tepeš pa pri 99,5 metra.

Skakalni spored na SP v Lahtiju

Sreda, 1. marec
15.00 trening skakalci HS130
17.00 kvalifikacije skakalci HS130

Četrtek, 2. marec
17.30 tekma skakalci HS130

Petek, 3. marec
16.30 trening skakalci HS130

Sobota, 4. marec
16.15 ekipna tekma skakalci HS130

Ne spreglejte