Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
6. 2. 2017,
18.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Oberstdorf letalnica poleti Pjongčang 2018

Ponedeljek, 6. 2. 2017, 18.45

6 let, 6 mesecev

Peter Prevc dobil potrditev

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Foto: Sportida

Letalnica v Oberstdorfu je slovenskemu skakalcu Petru Prevcu prinesla razlog za zadovoljstvo. Forma se dviguje, v Nemčiji se je dvignila tudi rezultatska krivulja. Dobil je potrditev, zrak ga je imel spet rad. Pred njim je azijska turneja in olimpijski Pjongčang, kjer bo imel, kot pravi, spet velike oči.

Šesto in četrto mesto v Oberstdorfu sta drugi najboljši uvrstitvi Petra Prevca v tej sezoni, potem ko je na uvodu sezone v Kuusamu osvojil tretje mesto.

Po krajšem dopustu, ki si ga je vzel po novoletni turneji, se njegova forma stopnjuje, enako kot rezultati. Od 13. mesta v Zakopanah se je na štirih tekmah postopno povzpel tik pod oder za zmagovalce. Na letalnici Heini-Klopfer v Oberstdorfu je bil v nedeljo za vsega 2,1 točke oddaljen od stopničk.

"Zrak me je imel rad"

V zraku se je dobro počutil. | Foto: Sportida V zraku se je dobro počutil. Foto: Sportida "V prvi seriji nedeljske tekme mi je uspel zelo dober skok in tekmo sem končal na zelo dobrem mestu. Vesel sem, da se je to spet zgodilo. Da niso bili samo pogoji tisti, ki bi mi spodnesli rezultat, ampak sem tudi skočil lepo. Smuči mi po odskoku niso nagajale in zrak me je imel rad," je bil Prevc vidno zadovoljen.

O tem, kaj so mu poleti v Oberstdorfu prinesli za naprej, je dejal: "Ne vem še. Po dveh tekmah težko veš, kaj to pomeni za naprej. Dobil sem potrditev. Glede na to, da sem dosegel dva super rezultata, sem Oberstdorf zapustil vesel. Kaj mi bo prinesel, bom videl na naslednji skakalnici. Vemo, da se pri meni v tej sezoni zelo hitro obrača na plus, še raje pa na minus. Srčno upam, da bo šlo na plus (smeh, op. a.)."

"Oči bodo spet velike"

Zdaj sledi odhod na Japonsko in v Južno Korejo, kjer bodo skakalci preizkusili olimpijski skakalnici. Tam bo imel oči spet velike, pravi Peter. | Foto: Sportida Zdaj sledi odhod na Japonsko in v Južno Korejo, kjer bodo skakalci preizkusili olimpijski skakalnici. Tam bo imel oči spet velike, pravi Peter. Foto: Sportida Zdaj bo sledil sestop na manjše naprave, saj se karavana smučarskih skakalcev z letalnice seli v Saporo na Japonsko in Pjongčang v Južni Koreji (prihodnje leto bodo tam olimpijske igre), kjer akterjev v zraku ne bo neslo tako daleč kot v Oberstdorfu.

"Letos, ko nisem v vrhunsko stabilni formi, težje menjujem skakalnice. Več negotovosti je bilo, vizualizacije ni bilo prave. Precej sem se boril. Z dobrimi skoki se je samozavest večala in tokrat je bilo lažje," pravi prvi mož zadnje zime, ki upa, da mu na poti na Daljni vzhod ne bo ponagajala časovna razlika. O olimpijskem prizorišču je dodal: "Nova država, v Koreji še nisem bil. Oči bodo spet velike."

Čaka na svoj vrhunec

Bo tudi on v tej sezoni dočakal svoj vrhunec? | Foto: Sportida Bo tudi on v tej sezoni dočakal svoj vrhunec? Foto: Sportida Če je Peter praktično celotno preteklo sezono dominiral, je letos svoj svetel trenutek dočakalo več skakalcev. Na začetku je imel zmagovalno serijo naš Domen Prevc, ki je nanizal pet zmag. Na novoletni turneji se je Poljak Kamil Stoch veselil štirih zaporednih zmag, zdaj pa sta vroča Avstrijec Stefan Kraft in Nemec Andreas Wellinger. Prvi je bil v Oberstdorfu na obeh tekmah osrednji junak.

"Vrh se menja. Stoch je imel od novoletne turneje in na Poljskem svoj mesec. Ta konec tedna sta bila pred vsemi Kraft in Wellinger. Vsake toliko čase pride kdo drug na vrh," je tezo potrdil Prevc, ki še čaka na svoj vrhunec te sezone.

Ne spreglejte