Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
16. 12. 2016,
10.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

smučarski skakalec Engelberg Cene Prevc Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc

Petek, 16. 12. 2016, 10.02

6 let, 7 mesecev

Peter Prevc bo imel več manevrskega prostora za izboljšanje rekorda

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Foto: Sportida

Naslednja postojanka v smučarskih skokih je švicarski Engelberg, ta bo v novi preobleki pričakal najboljše tekmovalce v zraku. Za prenovo so namenili 2,7 milijona evrov. Slovenska skakalca Peter in Domen Prevc sta lani slavila dvojno zmago, Peter pa se je ob dvojnem uspehu veselil še rekorda naprave.

Rekonstrukcija in modernizacija skakalnice v Engelbergu se je začela letos marca. Zaletna miza je bila pomaknjena štiri metre nazaj in dvignjena za dva metra. Zaletna miza je zdaj krajša, a z modernizacijo skakalnica izpolnjuje vse zahteve Mednarodne smučarske organizacije (FIS).

Za prenovo Titlis-Schanze so Švicarji odšteli 2,7 milijona evrov. Pripravili so še eno novost. Zaletna smučina, ki bo hlajena, bo osvetljena. Gledalci bodo natančno videli, kdaj se lahko skakalec spusti po napravi in kdaj ne, predstavitev si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Švicarje zanima, ali bodo presegli znamko 150 metrov

Lani je na sobotni tekmi Peter Prevc zmagal pred bratom Domnom in japonskim veteranom Noriakijem Kasaijem. Kako bo letos? | Foto: Sportida Lani je na sobotni tekmi Peter Prevc zmagal pred bratom Domnom in japonskim veteranom Noriakijem Kasaijem. Kako bo letos? Foto: Sportida Zaradi sprememb na zaletni mizi lahko pričakujemo tudi daljše skoke in tudi nežnejše pristanke, pravijo Švicarji.

Peter Prevc bo imel tako priložnost, da še izboljša najboljšo uradno znamko skakalnice, ki je bila dosežena na tekmah svetovnega pokala. Lani decembra je namreč pristal pri 142 metrih, Švicarji se sprašujejo, ali bodo skakalci poleteli celo prek 150 metrov.

Na preizkusu naprave je švicarski skakalec Pascal Kaelin gladko preskočil 125 metrov.

Lani smo imeli Slovenci v tem švicarskem skakalnem središču razlog za veselje. V soboto sta se dvojne zmage veselila Peter in Domen Prevc, dan pozneje pa je tekmece spet gladko preskočil najstarejši od bratov Prevc.

Tokrat bo v Švico v rumeni majici pripotoval Domen, skupaj s Petrom pa bosta pozdravila še tretjega brata Ceneta, ki si je nastop v svetovnem pokalu zaslužil z dobrim skakanjem v celinskem pokalu.

Spored, Engelberg, velika skakalnica

Petek, 16. december
17.00 kvalifikacije

Sobota, 17. december
16.00 posamična tekma

Nedelja, 18. december
12.30 kvalifikacije
14.00 posamična tekma

Ne spreglejte