Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
29. 1. 2016,
10.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Robert Kranjec Anže Lanišek Anže Lanišek Jaka Hvala Bor Pavlovčič Saporo kvalifikacije

Petek, 29. 1. 2016, 10.06

8 let

Peter Prevc blesti v Saporu, Domen postavil rekord skakalnice

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Smučarski skakalci nadaljujejo svetovni pokal na Japonskem, kjer se odlično počuti Peter Prevc, ki je bil na treningu in v kvalifikacijah dobro razpoložen. Domen Prevc je postavil rekord skakalnice.

Saporo je bil za slovenske skakalce v preteklosti že srečen kraj, saj so se tukaj pred dvema letoma naši orli veselili trojne zmage, za katero so poskrbeli Jernej Damjan, Peter Prevc in Robert Kranjec. Zadnja dva na Japonskem skačeta tudi letos in oba sta bila na treningu zelo razpoložena.

Pri prvem skoku je bil s 136,5 metra najboljši Prevc, ki je lani tu zmagal in bil tretji, pri drugem pa je Kranjec ob dobrih pogojih skočil 144,5 metra, kar je kar 4,5 metra več od rekorda skakalnice, ki ga je v preteklih letih na tekmah svetovnega pokala postavila trojica Roar Ljokelsoy, Andreas Kofler in Kamil Stoch. Ta dosežek pa se ni štel za rekordnega, ker je bil postavljen na treningu. Malce je bilo treba še počakati, da je pod slovensko težo padla tudi rekordna znamka.

Povratnik po poškodbi Severin Freund je imel na treningu 4. in 7. rezultat, tretjeuvrščeni v svetovnem pokalu Kenneth Gangnes pa 35. in 3.

Domen z rekordom, Peter odlično razpoložen

V kvalifikacijah, ki so sledile treningu, je bil spet odlično razpoložen Peter Prevc, ki je imel nastop na tekmi že zagotovljen. Tudi tokrat ga je poneslo daleč, in sicer z osmega zaletnega mesta (najnižje od vseh). Veter je ob njegovem skoku močneje zapihal v prsi, skočil pa je 133,5 metra. Boljši je bil tako od Freunda (132,5 metra – skočil je z desetega zaletenega mesta) kakor tudi od Gangnesa, ki pri tretjem skoku ni bil razpoložen (123 metrov).

Vstopnico za tekmo je imel prav tako zagotovljeno najmlajši Domen Prevc, ki se je na treningu še nekoliko lovil, v kvalifikacijah pa zablestel in skočil kar 141 metrov. V primerjavi s starejšim bratom Petrom je skočil s kar šestih zaletnih mest višje. S to daljavo je novi državni prvak postavil nov rekord skakalnice.

Na tekmi bomo videli šest slovenskih skakalcev

V kvalifikacijah je veter pihal skakalcem v prsi in hrbet. Malce je ponagajal Kranjcu, ki je bil s 124 metri na sedmem mestu najboljši od slovenskih skakalcev med kvalifikanti. Anže Lanišek je bil le mesto in desetinko točke za njim.

Na tekmo sta se uvrstila tudi Jaka Hvala (121,5 metra, 20. mesto) in Bor Pavlovčič (115,5 metra, 29. mesto), ki sta že en teden v Saporu, saj ju je glavni trener Goran Janus zaradi dobrega skakanja na tekmah celinskega pokala nagradil in jima dal priložnost tudi v svetovnem pokalu. Hvala je prejšnji teden v Saporu celo zmagal na eni tekmi.

"Zadovoljni smo po današnjem dnevu. Pomembno je, da so se vsi fantje uvrstili na tekmo, jutri pa v nov boj," je iz Japonske sporočil Janus.

Ne spreglejte