Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
1. 2. 2015,
10.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 2. 2015, 10.36

8 let

Peter Prevc Avstrijcu Stefanu Kraftu zadal nov udarec

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Druga posamična tekma v Willingenu se je razpletla po okusu nemških ljubiteljev skokov, saj je zmagal Severin Freund. Naš junak Peter Prevc je bil četrti, za njim pa se je spet znašel Stefan Kraft.

Po izjemnem petku in soboti, ko so slovenski skakalci nanizali vrhunske uvrstitve, med drugim tudi ekipno zmago ter drugo mesto Petra Prevca, so bili apetiti visoki tudi za nedeljsko posamično preizkušnjo, v kateri je skakalcem spet pomagal veter, ki je pihal v prsi.

Vse oči so bile uprte v našega najboljšega skakalca Petra Prevca, ki odlične uvrstitve niza drugo za drugo. V prvi seriji je s skokom oziroma že krajšim poletom, dolgim 145,5 metra, zasedal peto mesto. Nemec Severin Freund je imel na vodilnem položaju skoraj štiri točke naskoka pred drugouvrščenim Avstrijcem Stefanom Kraftom.

Petru Prevcu so se stopničke izmuznile, a mu je Kraft gledal v hrbet

Prevc je imel tudi v drugi seriji, v kateri je imel veter pri nekaterih manjšo moč, s skokom, dolgim 136 metrov, peti rezultat, na koncu pa se je povzpel na četrto mesto tik za oder za zmagovalce. Ker skok ni bil povsem superioren, smo z nestrpnostjo čakali, kaj bo pokazal vodilni v skupnem seštevku Kraft. Junak novoletne turneje je v drugo skočil slabše in zaostal tudi za Prevcem – Avstrijec je bil šesti.

Slovenski skakalec je moral na koncu priznati premoč le Romanu Koudelki, Runeju Velti in Freundu, ki se tako kot lani spet dviga in bo v boju za veliki kristalni globus še zelo nevaren. Od tretjega mesta je bil Prevc oddaljen 4,9 točke, za Freundom pa je zaostal za 22,8 točke.

Zato pa se je še nekoliko približal rumeni majici, potem ko je Kraftu zadal nov udarec. Na zadnjih štirih tekmah je bil vselej pred njim in za njim zaostaja le še 29 točk. Vse bolj nevaren pa postaja Freund, ki na tretjem mestu gleda Prevcu v hrbet za 141 točk, kar se morda sliši veliko, a je do konca še velikih deset tekem.

Pri Damjanu je jasno, kaj bo naredil v drugo, ga pa je polomil Tepeš

Tudi tokrat smo lahko pozdravili štiri slovenske uvrstitve med najboljših trideset. Jernej Damjan je v drugi seriji spet napredoval. Tokrat se je s 17. povzpel na 12. mesto, zato pa se je ponesrečil drugi skok Juriju Tepešu. Po prvem nastopu (143 metrov) je bil odličen deveti, na koncu pa se je moral zadovoljiti s 16. mestom.

Nejca Dežmana je tokrat med dobitniki točk nadomestil Matjaž Pungertar, ki je bil 29., ob Dežmanu pa je bil za finale prekratek še Tomaž Naglič, ki ni nadgradil kvalifikacijskega skoka. Ta je bil dolg 137 metrov, s katerim je bil odličen peti, na tekmi pa je s 122 metri zasedel skromno 44. mesto.

Karavana smučarskih skakalcev se bo prihodnji teden preselila v še eno nemško skakalno središče Titisee-Neustadt, nato pa spet prihajajo na vrsto ljubitelji poletov, saj bodo tekme na letalnici v Vikersundu, na kateri Norvežani pričakujejo nov svetovni rekord.

Ne spreglejte