Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
20. 12. 2019,
14.03

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

Natisni članek

Anamarija Lampič Anamarija Lampič Miha Šimenc Nejc Brodar Planica Planica tek na smučeh

Petek, 20. 12. 2019, 14.03

1 leto, 2 meseca

Planica, svetovni pokal, tek na smučeh

Organizatorji v Planici še niso obupali. Kaj bo prinesla noč? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17
Anamarija Lampič | Foto SZS

Foto: SZS

Konec tedna je v Planici na sporedu tekma svetovnega pokala v tekih, a organizatorjem nagaja močan dež. Tekma sicer naj ne bi bila ogrožena.

Anamarija Lampič
Sportal Brez skrbi, Anamarija je v varnih rokah #video

Odpoved uradnega treninga v Planici postavlja mnogo vprašanj, o usodi samega tekmovanja pa bo več znanega že jutri zjutraj. Naši tekmovalci so se kljub temu nemoteno pripravljali na tekmo, pomanjkanje testiranja smuči pravzaprav niti niso občutili.

"Malce sem se pogovarjala tudi s preostalimi tekmovalci, katerih prvi vtisi niso ravno najboljši." | Foto: Sportida "Malce sem se pogovarjala tudi s preostalimi tekmovalci, katerih prvi vtisi niso ravno najboljši." Foto: Sportida S snegom je kar težava

Anamarija Lampič je ena izmed glavnih orožij na domači tekmi in meni, da bodo imeli organizatorji kar nekaj težav s snegom.

"Včeraj in v sredo smo lahko preizkusili progo, kar je prednost pred preostalimi. Kar sem videla progo, se mi zdi, da je s snegom kar težava, in videli bomo, kako jim bo uspelo izpeljati vse skupaj. Proga je sicer po konfiguraciji enaka, kot je bila pred tremi leti, le sneg je pač drugačen. Malce sem se pogovarjala tudi s preostalimi tekmovalci, katerih prvi vtisi niso ravno najboljši. Danes so namreč vsi preostali prvič videli progo, do tekme je niti ne bodo mogli preizkusiti in zato niso ravno najbolj zadovoljni."

"Pripravljali smo se kot pred vsako tekmo svetovnega pokala." | Foto: Sportida "Pripravljali smo se kot pred vsako tekmo svetovnega pokala." Foto: Sportida

Šimenc: Res upam, da bodo tekmo izpeljali

V moški konkurenci v slovenski reprezentanci največ pričakujejo od Mihe Šimenca, ki se po bolezni na začetku sezone vrača v pravo formo. Šimenc tudi meni, da so imeli srečo, da so lahko proge testirali v sredo in četrtek.

V sredo smo na progi naredili glavni trening in mislim, da imam zato kar veliko prednost pred tistimi, ki so pripotovali šele včeraj in proge sploh še niso videli. Glede na to, da je danes trening odpadel, smo hitro poiskali alternativne rešitve. Šli smo na rolke ali pa na kros, pripravljali smo se kot pred vsako tekmo svetovnega pokala. V glavi imamo, da zagotovo tekma bo, takšna je bila tudi priprava," je povedal Šimenc, ki si pred domačo tekmo ne želi nalagati velikega pritiska. V soboto bo zagotovo večji pritisk. Že med sezono smo si zadali cilj za to tekmo, ki pomeni enega izmed vrhuncev sezone. Res upam, da bo tekma izpeljana in da tudi sam odtečem po najboljših močeh."

Miha Šimenc
Sportal Dež v Planici: Mi se učimo, da razmere ne vplivajo na nas

Kaj bo prinesla noč? "Kaj bo prinesla noč, bomo videli jutri zjutraj." | Foto: Vid Ponikvar/Sportida "Kaj bo prinesla noč, bomo videli jutri zjutraj." Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nejc Brodar, glavni trener slovenske reprezentance, je prepričan, da bo organizator storil vse, da bo tekmovalcem omogočil enakovredne nastope za vse. "Kaj bo prinesla noč, bomo videli jutri zjutraj. Včeraj smo naredili dobro potezo, ko smo že testirali večino smuči. Sicer smo se nadejali, da bomo danes imeli še trening, a na koncu se je izkazalo, da ga ne bo. Pričakujem, da bo proga jutri odprta zelo malo, da bodo skrajšali dostop na minimum. Mislim, da je servis navajen delati v teh pogojih. Včeraj sama proga ni bila slaba, bila je precej kompaktna, precej trdna. Osnovne informacije, ki smo jih želeli, smo v zadnjih dneh dobili in verjamem, da nam bo zato jutri veliko lažje."

Program v Planici

sobota, 21. 12. 2019
11.00 Kvalifikacije – šprint prosto
13.30 Finale – šprint prosto
15.15–16.15
Uradni trening 18.00
Koncert in Božičkov sprejem tekmovalcev, Trg pred cerkvijo, Kranjska Gora

nedelja, 22. 12. 2019
09.00 Polfinale – Ekipni šprint prosto
11.10 Finale – Ekipni šprint prosto

Ne spreglejte