Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 3. 2023,
15.10

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Gloria Kotnik Tim Mastnak Jure Hafner Rogla paralelni veleslalom deskanje

Torek, 14. 3. 2023, 15.10

1 leto, 1 mesec

V sredo paralelni veleslalom za svetovni pokal na Rogli

Odjuga in dež na Rogli, a tekma deskarjev ni ogrožena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Rogla deskanje | Rogla zdaj že tradicionalno gosti najboljše deskarje v paralelnih disciplinah na svetu. | Foto Grega Valančič/Sportida

Rogla zdaj že tradicionalno gosti najboljše deskarje v paralelnih disciplinah na svetu.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Čeprav je ponoči Pohorje zajela močna odjuga, v torek dopoldne pa je še deževalo, organizatorji sredine tekme deskarjev za točke svetovnega pokala sporočajo, da izvedba te ni ogrožena. "Tekma seveda bo, proga bo dobro pripravljena."

Rogla deskanje
Sportal Slovenski deskarji v popoln napad na domači Rogli

Januarja biatlon na Pokljuki in Zlata Lisica v Kranjski Gori, februarja nordijsko svetovno prvenstvo v Planici, minuli konec tedna pokal Vitranc v Kranjski Gori. Pred finalom smučarjem skakalcev v Planici, ki bo prvi aprilski konec tedna, pa bo Slovenija gostila še eno mednarodno tekmovanje zimskih športnikov − deskarjev v paralelnih disciplinah. To sredo se bodo Tim Mastnak in tekmeci oziroma Gloria Kotnik in tekmece merila na paralelnem veleslalomu na progi Jasa.

Tim Mastnak | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tim Mastnak Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko In podobno kot že minuli teden v Podkorenu tudi na Rogli organizatorjem sive lase povzroča vreme. V torek je namreč na Pohorju deževalo. A s Smučarske zveze Slovenija sporočajo, da ima izkušena ekipa pod vodstvom Bojana Pergarja vse pod nadzorom in tekma ni pod vprašajem. Kot pravi Pergar, jih čaka naporna noč. Ekipa bo vseskozi na terenu, zgodaj zjutraj, ko se bo glede na vremensko napoved vendarle nekoliko ohladilo, prihajajo še okrepitve. "Tekma na Jasi seveda bo, proga bo za deskarje in deskarke dobro pripravljena," je z Rogle sporočil Pergar, sicer tudi vodja tamkajšnjega smučišča, ki razmere na Rogli in mikroklimo zelo dobro pozna.

Jure Hafner, strokovni vodja paralelnih disciplin v slovenski reprezentanci, je prepričan, da bo izkušenim organizatorjem uspelo ustrezno pripraviti progo. "Sam sem bil na Rogli že v torek zjutraj, da bi bil prisoten na treningu preostalih reprezentanc, a je trening odpadel, ker je bila čez noč odjuga. Popoldne je sicer prenehalo deževati, vendar je megla še vedno prisotna. Organizatorje čaka veliko dela. Upam in mislim, da jim bo uspelo oziroma da se bodo potrudili po najboljših močeh." Vratca na progi bodo tako postavili šele v sredo zjutraj ob šestih. Naši reprezentanti pa bodo na Roglo prišli v torek pozno popoldan. So pa na prizorišču tekme prejšnji teden opravili več dobrih treningov.

Ester Ledecka, Rogla
Sportal Ledecka po letu premora za vrnitev izbrala Roglo
Ne spreglejte